Reclamă
Reclamă

Nicolae Ciucă, președintele PNL, intenționează să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, conform unor surse liberale citate de Știrile Pro TV. Această veste a fost anunțată de Ciucă în cadrul unei ședințe a conducerii Partidului Național Liberal.

În timpul ședinței, deputatul PNL de Alba, Florin Roman, a întrebat dacă Ciucă va candida sau nu, motivând că aceasta este o întrebare frecventă pe care oamenii o adresează pe stradă. Potrivit surselor, Ciucă ar fi răspuns: „De ce credeți că sunt aici?”.

În aceeași ședință, s-au prezentat și rezultatele unor sondaje interne, în care s-a testat notorietatea liderilor potriviți pentru alegerile prezidențiale din 2024. Potrivit acestor sondaje, cel mai bine cotat liberal la nivel național ar fi Emil Boc, cu 28% din preferințe, urmat de Nicolae Ciucă, cu 20%, și Klaus Iohannis, cu 15%.

Nicolae Ciucă va candida la alegerile prezidențiale

Sursele liberale au mai dezvăluit că liderii PNL nu doresc să-l promoveze pe Emil Boc în cursa prezidențială, deoarece acesta are o notorietate mare doar în Cluj, iar la nivel național ar putea fi afectat de teme electorale precum tăierea pensiilor și salariilor din perioada crizei economice, în care a fost asociat cu Traian Băsescu și Elena Udrea. Din acest motiv, Emil Boc intenționează să candideze pentru încă un mandat la Primăria Cluj.

Reclamă

S-a anunțat oficial! Cine ar putea fi președintele României în 2024

Nicolae Ciucă este un general român în rezervă și politician. A ocupat funcția de prim-ministru al României între 25 noiembrie 2021 și 12 iunie 2023. De asemenea, a fost ministru al Apărării Naționale în guvernele conduse de Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Ciucă s-a născut pe 7 februarie 1967 în Plenița, Oltenia, România. A absolvit Liceul Militar „Tudor Vladimirescu” din Craiova și Școala Militară de Ofițeri Activi „Nicolae Bălcescu” din Sibiu. A urmat cursuri de perfecționare și a obținut un doctorat în științe militare. De-a lungul carierei sale militare, a ocupat diverse funcții și a participat la misiuni internaționale în Afganistan și Irak.

În plan politic, Nicolae Ciucă a fost Șef al Statului Major al Apărării între 1 ianuarie 2015 și 29 octombrie 2019. A fost propus pentru funcția de prim-ministru al României în 2020 și 2021, dar nu a reușit să obțină susținerea majorității parlamentare.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro