Peste 95% din populația României a fost recenzată.

Autoritățile din România au spus ce se întâmplă cu românii care nu s-au recenzat. Recensământul s-a încheiat duminică, 31 iulie, după mai multe amânări. Potrivit primelor date, România a pierdut în 11 ani aproximativ un milioane de oameni.

Autoritățile din România au spus ce se întâmplă cu românii care nu s-au recenzat, după ce au declarat că persoanele care refuză să o facă vor trebui să plătească sume mari.

Ce se întâmplă cu românii care nu s-au recenzat

Acestea au decis să nu îi mai sancționeze pe cei care nu au completat formularul, după ce se spusese că amenzile vor ajunge la 3.000 de lei.

Sursa: Social Media

Potrivit primelor date, față de anul 2011, atunci când a avut loc ultimul recensământ, suntem cu un milion mai puțini.

În țară am rămas aproximativ 19 milioane de persoane, iar orașele reședință de județ au mai puțini locuitori.

Mai mult decât atât, localitățile limitrofe au înregistrat un număr mai mare de locatari, iar 600.000 de locuințe secundare sunt goale.

Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, a declarat că persoanele care nu s-au recenzat nu vor fi amendate, iar datele lor vor fi luate din baza de date a recensământului din 2011.

„Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative.

Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”a spus acesta, relatează stiripesurse.ro.

Numărul mic de români rămași în țară creează dezechilibre majore

„ Aproximativ 19 milioane e populația aflată pe teritoriul României. Sunt pesimist în ce privește evoluția demografică. În 2020, la 143 de pensionari aveam 100 de copii sub 15 ani. Înseamnă dezechilibre majore la pensii și pe piața muncii. Nu mai e piramida vârstelor, e o bază mică”, a mai spus acesta la Realitatea TV.

Peste 95% din populația României a fost recenzată, ceea ce înseamnă un total de 18,15 milioane de oameni.

Distribuie

Sunt o persoană liniștită, sociabilă și ambițioasă. Îmi place ideea de a livra informații necunoscătorilor, ador să ascult poveștile oamenilor și să ofer ajutor atunci când mi se cere.