Președintele Colegiului Medicilor din România, Daniel Coriu, a declarat că peste 92% dintre persoanele infectate cu Covid-19 care au decedat nu erau vaccinat împotriva virusului. El atrage atenția că imunizarea este „singura armă” și îi critică pe medicii care aruncă în spațiul public mesaje antivacciniste.

El a avut o întâlnire cu o delegaţie a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), aflată în vizită în România.

Vaccinul este singura armă!

„Este singura armă pe care o avem prezentarea acestor dovezi ştiinţifice. Să nu obosim să explicăm, să aducem în faţa comunităţii dovezile ştiinţifice. (…) Din decesele raportate în ultima perioadă, peste 92% din persoane erau nevaccinate. (…) Vaccinul protejează, nu ne împiedică să facem boala, dar vom face o formă uşoară de boală, vom trece foarte uşor şi sistemul medical nu va fi sub presiune”, a explicat Coriu.

Potrivit acestuia, este „inacceptabil” ca un medic să transmită public mesaje „eronate”, care ating „grav” sănătatea publică. El a mai spus că față de aceste persoane, medicii trebuie să aibă o atitudine fermă, însă acest lucru este în mâna legiuitorului.

Încheierea pandemiei este în mâinile românilor

Directorul pentru Situaţii de Urgenţă al OMS Europa, Dorit Nitzan, a declarat, la rândul său, că încheierea pandemiei de COVID-19 depinde de fiecare persoană.

„Acest lucru este în mâinile noastre, este în mâinile românilor, în mâinile fiecărei persoane din lume. Noi decidem. Când vrem să se termine, se va termina. Dar trebuie să acţionăm”, a afirmat Nitzan.

El a îndemnat la imunizarea împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2, adăugând că următoarea mutaţie ar putea afecta mai mult copii.

„Fiecare viață contează”

„Trebuie să fim atenţi. Fiecare viaţă contează. Suntem aici să salvăm vieţi şi să salvăm vieţile generaţiilor viitoare. (…) Este un război global cu pandemia”, a spus reprezentatul OMS.

Conform datelor raportate astăzi de către autorități în bilanțul provizoriu, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 8.971 de infectări cu Covid-19 și 489 de decese. Este interesant faptul că numărul de infectări a crescut foarte mult, față de ultimele săptămâni, însă din păcate mor foarte mulți români pe zi.