O comună din judeţul Argeş a devenit numărul unu pe lista administraţiilor impertinente care au „ajutat” groaznic de mult la poluarea Râului Argeş. În prezent, Râul Argeş este principala sursă de alimentare a oraşelor Piteşti şi Bucueşti.

Primarul comunei Albeştii de Argeş, Gabriel Popa, a preluat proiectele de infrastructură propuse de fostul edil, Vasile Sava. Preluarea acestor proiecte, mai ales a celor de canalizare, a făcut ca lumea să îşi dea seama de competenţele primarului Popa.

În momentul preluării lucrărilor, primarul a ştiut că reţeaua de canalizare este complet nefuncţională, însă a hotărât ca întreaga comună să se branşeze la canalizare. Atfel, toată apa mizerabilă, deşeurile şi apa de la toalete nu au ajuns în staţii de epurare, ci direct în Râul Argeş.

Apele Române au amendat deja primăria cu 20.000 de lei pentru poluarea râului și a sesizat deja Direcția de Sănătate Publică și Garda de Mediu.

Şeful Gărzii de Mediu Argeș, Alexandru Vîjan a declarat că nu cunoştea această situaţie, până când jurnaliștii de la „politikia.” nu i-au prezentat cazul. Teoretic, asta a însemnat analiza lor în teren de până acum. Să trebuiască să vină jurnaliştii ca să prezinte un caz atât de grav.

Viceprimarul comunei, Nicolae Scarlat recunoaște că situația de la Albeștii de Argeș este una gravă, mai ales dacă vor fi nevoiți să dea înapoi Uniunii Europene cele 3 milioane de euro atrase pentru canalizare.

Administraţia a arătat în nenumărate rânduri că poluarea râului Argeş nu reprezintă o problemă, chiar dacă aceasta ar trebui să fie de fapt îngrijorarea principală.