Alimentele sunt achiziționate în diferite recipiente, cum ar fi pungi sau conserve , fabricate din materiale precum plasticul sau aluminiul. Iar odată ce aceste recipiente sunt deschise, va fi necesar să știți perfect cum să le păstrați la frigider. Acest lucru se aplică mai ales când vine vorba de conserve, pentru a evita îmbolnăvirea.
Deși conservele sunt realizate din materiale inofensive precum oțel laminat sau aluminiu, aceasta poate fi dăunătoare sănătății. Deși conservele pot rezista luni de zile într-o cămară sau dulap, odată deschise, conținutul lor trebuie consumat în aceeași zi. În caz contrar, se va pierde vidul alimentelor și odată cu el și capacitatea de sterilizare.
De ce nu este bine să ții o conservă în frigider
Specialiștii afirmă că dacă se deschide cutia și nu este consumată în întregime, va fi necesar să se păstreze restul într-o caserolă, înainte de a-l lăsa din nou în cutie și de a-l pune la frigider. În acest fel se poate păstra până la 4 zile fără să se strice. Acest lucru se datorează faptului că oxigenul la care sunt expuse conservele, împreună cu aciditatea conservelor, vor genera o reacție chimică în contact cu învelișul recipientului.
În plus, în același cadru, un alt dezavantaj care apare la momentul depozitării conservelor deschise în frigider este că lichidul care le acoperă se evaporă. Acestea, atunci când sunt uscate, absorb mirosurile altor alimente depozitate în frigider. La rândul său, conținutul recipientului se poate vărsa, ceea ce poate să ducă la contaminare altor alimente care sunt depozitate în frigider.
În sfârșit, o altă dintre problemele care pot apărea mai rar este aceea că alimentele se contaminează cu bacterii sau ciuperci. În acest fel, dacă se păstrează conservele deschise în frigider, se pot contracta boli precum botulismul, boală cauzată de o toxină sintetizată de bacteria Clostridium botulinum. Acest microorganism este asociat în principal cu conservele de casă.