Cu siguranță nici prin cap nu-ți trecea acest lucru. Un polițist care prestează munca în stradă timp de 7 weekend-uri este mai prost plătit decât un angajat din supermarketuri

Cu siguranță mulți români erau curioși să afle acest lucru. Cât câștigă un polițist care lucrează în stradă, 7 din cele 8 weekend-uri pe lună? Ei bine, vei rămâne de-a dreptul uimit să afli că suma este extrem de mică. Ba chiar putem spune că un vânzător dintr-un supermarket încasează mai mult decât ei. Nu te așteptai, nu-i așa?

Cei de la Sindicatul Europol au publicat pe rețelele de socializare, fluturașul unui polițist din Capitală care lucrează în stradă. Se pare că suma pe care o primește acesta este o nimica toată, iar la final de lună putem spunem că salariul încasat nu-i ajunge să se întrețină. Astfel, organul legii primește doar 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în weekend.

Sumele pe care le încasează un polițist în București pentru munca prestată

După cum spuneam, un polițist din Capitală câștigă sume mici pentru munca prestată în stradă. Astfel, pentru fiecare tip de activitate, acesta primește diferite sume:

  • cei care lucrează 7 din cele 8 weekend-uri ale lunii, primește 14,5 lei pentru fiecare oră lucrată în condițiile specificate.
  • cei care lucrează pe timpul nopții primesc 131 de lei
  • pentru riscul de a fi atacat, lovit sau vătămat, chiar și ucis în serviciu, aceștia primesc doar 199 de lei
S-a aflat! Ce salariu are un polițist din Capitală care lucrează în stradă 7 weekend-uri pe lună. Vânzătorii câștigă mai mult decât ei!
pixabay

Organele de poliție câștigă mai puțin decât un angajat din supermarket

Adunate, toate acestea rezultă suma de 2809 de lei. Lucru care ne indică faptul că un polițist de acest gen câștigă mult mai puțin decât un angajat într-un supermarket. În timp ce acești agenți mai au de primit restanța de 2 tranșe prevăzute de lege, ministrului Bode i se calculează salariul prin înmulțirea coeficientului din Legea salarizării, fapt ce se aplică în cazul său, cu salariul minim brut garantat în plată.

Adică primește aproximativ 22.000 de lei. Cea mai mare surpriză, însă, a avut loc în Parlament. Se pare că adunării politice i se va mări salariile chiar și cu peste 2.000 de lei. Ceea ce înseamnă 70% din salariul lunar al unui polițist. Așadar, agenții de poliție vor munci conform nivelului la care sunt plătiți, adică de 2809 lei, conform anunțului postat pe pagina oficială de Facebook a Sindicatului European.

Distribuie

Scopul ei este să profeseze în domeniul presei pentru a-și dezvolta abilitățile și pentru a pune în practică tot ce a învățat în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării. Curiozitatea, pasiunea de a scrie, dorința de a fi de folos, curajul, dispoziția de a fi conectată mereu la actualitate au determinat-o să își aleagă acest drum. Iși dorește să se promoveze, să se reinventeze și să se adapteze la schimbările presei.