PSD a anunţat că va depune o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, pe tema alegerilor primarilor în două tururi. Călin Popescu Tăriceanu a vorbit despre faptul că ALDE nu va susţine planul PSD la această moţiune.

„Nu, noi am spus că alegerea primarilor în două tururi, am cerut-o. Deci nu pot să votez, partidul meu și cu mine, nu putem să votăm o moțiune care să împiedice trecerea la alegerea primarilor în două tururi. De aceea nu ne asociem acestei moțiuni de cenzură. Părerea mea este că, din calculele pe care le văd, moțiunea de cenzură are foarte multe șanse să treacă și alegerea primarilor în două tururi va rămâne numai un deziderat”, a declarat Tăriceanu,  la TVR 1.

Reclamă

Călin Popescu Tăriceanu a explciat şi de ce executivul Orban şi-a asumat răspunderea pe legea alegerii primarilor în două tururi şi ce se va întâmpla mai departe.

„Foarte simplu. Vor să provoace. PNL nu avea interesul să provoace alegerile anticipate prin demisia Guvernului Orban, pentru că atunci președintele era obligat să numească un alt premier, din rândul membrilor Guvernului. Deci dl premier Orban ar fi trecut pe margine. Ca să evite această situație au mers pe această formulă a asumării răspunderii, care are și avantajul că provoacă PSD la depunerea unei moțiuni de cenzură”, a explicat Tăriceanu.