Rușii din întreaga țară s-au revoltat după ce președintele Vladimir Putin a decretat mobilizare parțială. Până în momentul de față, patru centre de recrutare au devenit ținta unor atacuri cu cocktail-uri Molotov în noaptea de joi spre vineri.  

CITEȘTE ȘI: Rușii îl părăsesc pe Vladimir Putin, după anunțul mobilizării parțiale! Au fost cumpărate toate biletele de avion

O persoană cu identitatea necunoscută a aruncat, în noaptea de joi spre vineri, un cocktail Molotov în clădirea centului militar de recrutare din Svobodnîi. Autoritățile locale au transmis că fațada clădirii a fost „ușor deteriorată de incendiu”.  

Rușii nu vor să meargă la război

Cel puțin 12 astfel de incidente au fost înregistrate în întreaga Rusia de la declanșarea invaziei militare în Ucraina. Un alt atac similar a fost înregistrat vineri dimineață. A fost atacat comisariatul militar din Habarovsk. Conform polițiștilor ruși, la fața locului au fost găsite două sticle de bere și nouă chibrituri.  

De asemenea, un alt birou de recrutare al armatei ruse, aflat la 440 de kilometri de Moscova, a fost atacat tot cu un cocktail Molotov, în noaptea de miercuri spre joi. Aici, autoritățile au transmis că au fost provocate „daune minore” la un cabinet stomatologic care se afla în clădirea unde era și centrul de recrutare.  

Rușii se împotrivesc ordinului dat de Vladimir Putin! Au atacat centrele de recrutare din țară

Pe lângă centrele de recrutare, a fost incendiată și o clădire administrativă din orașul Toliatti, aflat la 1.000 kilometri est de Moscova. Intrarea clădirii a fost cuprinsă de flăcări, în urma unui atac similar cu un cocktail Molotov.  

Atacuri cu cocktail-uri Molotov în toată Rusia

După ce au aflat că vor fi luați la război, rușii au ieșit în stradă, însă fără succes. Cei care au fost arestați la protestele anti-mobilizare au primit ordin de mobilizare în timp ce se aflau la secția de poliție.  

De asemenea, conform informațiilor, ONG-urile care îi ajută pe recruți sunt suprasolicitate de ruși care se opun mobilizării forțate. O femeie din Moscova, care a fost arestată împreună cu soțul ei, a declarat că bărbați reținuți la protest au primit ordin de mobilizare în timp ce se aflau la secția de poliție.  

„Era un ofițer de la serviciul de recrutare care le dădea bărbaților reținuți ordinul. Când primul bărbat a fost chemat într-o cameră separată, nu am înțeles ce se întâmplă, dar când a ieșit cu un bilet, am început să plângem”, a declarat aceasta pentru sursa menționată.