Războiul de invazie a Rusiei din Ucraina a început să aibă din ce în ce mai mulți contestatari, unii apropiați de ai lui Vladimir Putin.

Vladimir Putin a primit o lovitură puternică de la cine se aștepta prea puțin. Televiziunea susținută de Kremlin au condamnat ferm războiul de invazie pe care Rusia l-a început în Ucraina.

În contextul războiului împotriva libertății de exprimare în Rusia, televiziunea agreată de Vladimir Putin a criticat deschis conflictul brutal din Ucraina, numind invazia „chiar mai rea decât Afganistanul”.

Rușii s-au întors împotriva lui Vladimir Putin: „Criminal de război”

Jurnaliștii de la Daily Mail scriu că oaspeții au refuzat să susțină direcția transmisă de gazdele de televiziune la cererea lui Putin, conform căreia Rusia a desfășurat o „operațiune specială” pentru „demilitarizarea” și „de-nazificarea” Ucrainei.

Unul dintre invitații unei emisiuni a televiziunii Rusia 1 s-a revoltat, făcând referire la invazia dezastruoasă a Afganistanului de către URSS în 1979. Atunci, trupele ruse s-au retras după zece ani.

Rușii s-au întors împotriva lui Vladimir Putin: „Criminal de război!”. Cine a creat Comitetul Anti-Război
Pixabay

Angajații unei televiziuni din Rusia și-a dat demisia în direct

Vladimir Soloviev, unul dintre cei mai vocali oameni ai lui Putin, a fost nevoit să-l întrerupă pe Semiond Bagdasarov după ce academicianul a spus „Chiar e nevoie să intrăm într-un alt Afganistan, unul chiar și mai rău?”.

Academicianul a mai zis și că în Ucraina „sunt și mai mulți oameni, care sunt și mai avansați în folosirea armelor”, după care a adăugat: ”Nu avem nevoie de asta. E destul, deja.”

În cadrul aceleiași emisiuni, Karen Shakhnazarov, regizor și expert de stat, a spus că războiul din Ucraina riscă să izoleze Rusia.

Shakhnazarov  i-a spus lui Soloviev: „Îmi este greu să-mi imaginez orașe cucerite precum Kiev. Nu îmi pot imagina cum ar arăta asta”.

Apoi, realizatorul a cerut încă o dată încetarea războiului. „Dacă această imagine începe să se transforme într-un dezastru umanitar absolut, chiar și aliații noștri apropiați, cum ar fi China și India, vor fi forțați să se distanțeze de noi. Această opinie publică, cu care au saturat lumea întreagă, poate juca prost pentru noi… Încheierea acestei operațiuni va stabiliza lucrurile în țară”.

Share.

Jurnalist cu peste 14 ani de experiență în presa online, cât și în cea scrisă. Și-a început cariera la Acasa.ro în 2007, urmând ca un an mai târziu să lucreze la Prosport. Între 2009 și 2012 a făcut parte din echipa de Sport a cotidianului Adevărul. În ultimii trei ani a lucrat CANCAN.RO, Evenimentul Zilei și Jurnalul în departamentul Eveniment, unde a scris pe social, justiție și sănătate. A absolvit Facultatea de Istorie în 2006. Din copilărie și-a dorit să fie jurnalist sportive, avându-l ca exemplu pe Cristian Țopescu.