Reclamă
Reclamă

Ministrul rus al Apărării, Andrei Belousov, a ordonat Statului Major al armatei să vină cu propuneri cu privire la modul de abordare promptă a „provocărilor” dronelor strategice americane care operează deasupra Mării Negre, a anunțat vineri Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Ministerul Apărării din Rusia a transmis într-o declarație că a observat o activitate crescută în zonă din partea dronelor americane, despre care a spus că efectuează operațiuni de recunoaștere și strângere de informații pentru ca armele occidentale de înaltă precizie folosite de Ucraina să lovească instalațiile strategice rusești, transmite Reuters.

„Acest lucru demonstrează implicarea tot mai mare a Statelor Unite și a țărilor NATO în conflictul din Ucraina de partea regimului de la Kiev”, susține ministerul rus al Apărării.

Reclamă

„Astfel de zboruri multiplică probabilitatea incidentelor în spațiul aerian cu aeronavele rusești, ceea ce crește riscul unei confruntări directe între alianța (NATO) și Federația Rusă, iar țările NATO vor fi responsabile pentru orice astfel de incidente”, se mai spune în comunicat.

Declarația nu a menționat Crimeea, regiunea Mării Negre pe care Moscova a anexat-o de la Ucraina în 2014. Însă instalațiile militare rusești din Crimeea au fost vizate în mod repetat de forțele ucrainene, inclusiv cu rachete occidentale.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro