Reclamă
Reclamă

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a afirmat joi că forțele armate ruse au înrolat 190.000 de noi voluntari până acum, în acest an, conform unor informații transmise de agenția dpa și citate de Agerpres.

Medvedev, care deține în prezent funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, a subliniat că nu există o lipsă de personal militar și că obiectivul de recrutare al Kremlinului a fost atins.

„Rata medie zilnică de recrutare rămâne stabilă și se ridică la aproximativ 1.000 de oameni”, a declarat Medvedev, citat de agenția de presă TASS, într-o reuniune a Ministerului Apărării.

Reclamă

Pe de altă parte, estimările conducerii militare ucrainene indică faptul că aproape 550.000 de soldați ruși au fost uciși sau răniți de la începutul invaziei pe scară largă a Rusiei, care a început acum doi ani.

Cu toate acestea, Rusia continuă să mențină o superioritate numerică semnificativă în războiul din Ucraina, nu doar în ceea ce privește numărul de oameni, dar și în privința echipamentelor militare și munițiilor, conform unui comunicat publicat în martie de serviciile militare de informații britanice.

Aceste rezerve masive permit rușilor să „absoarbă” pierderile suferite pe front și să reușească să trimită în fiecare zi mai mulți militari în prima linie decât pot ucrainenii să elimine.

„Rusia reușește să recruteze aproximativ 30.000 de militari pe lună și va fi, cel mai probabil, capabilă să absoarbă pierderile și să continue să lanseze atacuri pentru epuizarea forțelor ucrainene”, se arată într-un comunicat publicat pe contul de Twitter al serviciilor militare de informații britanice.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro