Reclamă
Reclamă

Rusia a revendicat duminică preluarea sub control a două noi sate în estul Ucrainei, continuând presiunea asupra unui adversar care se confruntă cu lipsa de personal și muniții, informează France Presse și Agerpres.

Ministerul rus al Apărării a declarat în raportul său zilnic că trupele ruse au cucerit localitatea Spirne, situată în apropierea orașului Lugansk, aflat deja sub controlul Moscovei, și așezarea Novoaleksandrovka, în apropiere de Oceretino. Cele două sate sunt poziționate în sectoare diferite ale frontului, demonstrând eforturile extinse ale rușilor pentru a cuceri Donbasul, regiunea industrială din estul Ucrainei, unde luptele sunt intense.

Sâmbătă, armata rusă revendicase deja capturarea sătucului Sumî, în apropierea orașului minier Torețk, una dintre principalele axe de atac în prezent. „Rusia câștigă teren după eșecul contraofensivei ucrainene din vara trecută și căderea fortăreței Avdiivka în februarie”, menționează raportul.

Reclamă

Rusia se confruntă cu o armată ucraineană slăbită de lipsa de recruți din cauza unei mobilizări lente și a deficitului de arme și muniții, pe fondul întârzierilor în livrarea ajutorului occidental. „Lipsa de muniție îngrijorează cel mai mult”, a declarat un oficial ucrainean sub anonimat.

La începutul lunii mai, Rusia a lansat o ofensivă în regiunea de frontieră Harkov, în nord-estul Ucrainei, cucerind rapid mai multe localități înainte de a fi oprită de întăririle trimise de Ucraina. „Întărirea trupelor a fost esențială pentru oprirea avansului rus în această regiune”, a declarat Ministerul ucrainean al Apărării.

Aceste evoluții marchează continuarea ofensivei ruse în estul Ucrainei, punând presiune suplimentară asupra armatei ucrainene. Capturarea localităților Spirne și Novoaleksandrovka demonstrează amploarea eforturilor militare ale Rusiei în această regiune strategică.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro