Reclamă
Reclamă

Rusia a respins propunerea președintelui turc Recep Tayyip Erdogan de a media încheierea războiului dintre Ucraina și Rusia, conform unui anunț făcut miercuri. Erdogan i-a sugerat această posibilitate lui Vladimir Putin în marja summitului Organizației pentru Cooperare de la Shanghai (OCS), desfășurat în Kazahstan.

Erdogan a declarat că el crede în posibilitatea unei păci echitabile care să convină ambelor părți, potrivit președinției turce. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a exclus orice rol de intermediar pentru Erdogan. „Nu, nu este posibil”, a declarat Peskov, când a fost întrebat de un jurnalist al televiziunii ruse dacă Erdogan și-ar putea asuma un astfel de rol. Agenția rusă de știri TASS nu a detaliat motivele pentru care Kremlinul s-a opus implicării lui Erdogan.

Spre deosebire de alți lideri NATO care au impus sancțiuni guvernului rus, Erdogan a încercat să mențină relații bune atât cu Rusia, cât și cu Ucraina pe tot parcursul conflictului, potrivit Reuters, preluată de News.ro.

Reclamă

Turcia a avut un rol-cheie în punerea în aplicare a unui acord pentru a asigura transportul în siguranță al cerealelor din porturile ucrainene de la Marea Neagră. Acordul a rămas în vigoare timp de un an. De asemenea, la începutul conflictului, în Turcia au avut loc negocieri pentru un armistițiu, despre care Putin a spus că ar fi fost fructuoase, dar Ucraina a renunțat apoi brusc la acord.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro