Reclamă
Reclamă

Rusia va relua serviciul feroviar direct de pasageri cu Coreea de Nord în luna iulie, după o pauză de patru ani din cauza pandemiei COVID-19, a anunţat, miercuri, agenţia de presă Interfax, citată de Reuters.

Citându-l pe guvernatorul regiunii Krai Primorsky din Extremul Orient rus, care se învecinează cu Coreea de Nord, Oleg Kozhemyako, Interfax a relatat că trenurile vor circula din oraşul Vladivostok către portul nord-coreean Rason. „După ce s-au îmbarcat în Vladivostok, (oamenii) vor veni direct în RPDC, se vor bucura de frumuseţea, natura, cultura de acolo, se vor familiariza cu obiceiurile şi tradiţiile”, a declarat Kozhemyako la deschiderea unui festival de bunuri din Vladivostok, din Coreea de Nord.

După ce Rusia şi-a lansat invazia la scară largă asupra Ucrainei în 2022 şi sancţiunile ulterioare impuse Moscovei de către aliaţii Kievului, Rusia s-a orientat spre Asia şi Africa, căutând legături economice, de securitate şi diplomatice.

Reclamă

Preşedintele Vladimir Putin a vizitat Coreea de Nord săptămâna trecută pentru prima dată din 2000, aprofundând legăturile Moscovei cu Phenianul şi semnând un acord bilateral care includea un angajament de apărare reciprocă.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro