Un propagandist al Rusiei a insinuat că UE a abandonat România și Bulgaria în favoarea Croației

Eșecul votului pentru aderarea României la Schengen este motiv de amuzament pentru Rusia. Un favorit al lui Vladimir Putin a postat un mesaj prin care a ironizat umilința la care a fost supusă țara noastră.

Vladimir Soloviov, un cunoscut propagandist al Kremlinului și apropiat al președintelui rus Vladimir Putin, a batjocorit România după ce nu a intrat în Schengen.

Prin intermediul unei meme postate pe Telegram, el a ironizat Uniunea Europeană și votul de joi din cadrul Ședinței Consiliului Justiției și Afacerilor Interne.

Fotografia cu pricina a fost însoțită și de o legendă, în care jurnalistul a explicat ce reprezintă fiecare element.

Croația în Schengen, România și Bulgaria lăsate pe dinafară

Mai exact, este vorba de ilustrație cu doi copii – România, Bulgaria și Croația- aflați într-o piscină alături de mama lor – Uniunea Europeană-. În timp ce unul dintre micuți se scufundă – România și Bulgaria-, celălalt copil – Croația- este ajutat de mamă și ridicat în brațe.

Mema ar fi menită să ilustreze votul de joi, prin care doar Croația a intrat în Spațiul Schengen, în timp ce România și Bulgaria au fost respinse din cauza opoziției Austriei și Olandei.

În timp ce ministrul de interne austriac, Gerhard Karner, a declarat clar că se opune aderării țării noastre, oficialii de la Amsterdam au explicat că votul lor negativ a fost doar pentru Bulgaria, însă nu au putut să îl separe.

Austria, suspectată că este o apropiată a Kremlinului

Din imaginea postată de propagandistul rus lipsește însă un element – Austria, care a reușit prin votul său să stârnească un val de reacții negative la nivelul Uniunii Europene.

Și poate că Austria a fost exlusă în mod intenționat din memă, mai ales că este suspectată că ar fi încă apropiată de regimul de la Kremlin. De-a lungul anilor, figuri politice de la Viena au cochetat cu Federația Rusă, ba chiar unii dintre ei au deținut și funcții importante în cadrul companiilor ruse. Christian Kern, fost șef de guvern și Hans-Christian Strache, fost cancelar, sunt doar câțiva dintre aceștia.

Și liderul PSD, Marcel Ciolacu, a acuzat Austria că încă face jocurile Kremlinului.

Opoziţia nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Unitatea şi stabilitatea europeană au primit astăzi o lovitură dură din partea unui stat care a ales ca, în vremuri grele, să-şi abandoneze camarazii europeni şi să servească – în schimb – intereselor Rusiei., a declarat președintele Camerei Depuraților.

 

Share.