„Rușii au eșuat de fiecare dată. Au pierdut din punct de vedere strategic, au pierdut din punct de vedere operațional și, repet, au pierdut din punct de vedere tactic", a declarat secretarul Apărării, Lloyd Austin.

Rusia nu a reușit să atingă niciunul dintre obiectivele sale strategice, operaționale și tactice în invazia sa în Ucraina, a declarat  secretarul Apărării, Lloyd Austin, în cadrul unei conferințe de presă.

Austin a spus că Rusia și-a stabilit mai multe obiective strategice în invazia sa în Ucraina.

„Au vrut să îl răstoarne pe președintele Zelenskyy și guvernul său. Au vrut să își asigure accesul la Marea Neagră. Au vrut să captureze Odessa. Au vrut să cucerească tot drumul până la râul Dnipro, să facă o pauză și apoi să continue să atace până la Munții Carpați”.

Rusia nu a reușit să atingă aceste obiective, a declarat Austin, și a eșuat și la nivel operațional și tactic. Kremlinul a schimbat obiectivele războiului în fața acestei bulversări strategice, concentrându-se pe cucerirea provinciilor Donețk, Luhansk, Zaporojie și Herson din Ucraina.

Sursa: Social media

„Reîncadrarea strategică a obiectivelor lor, a invaziei lor ilegale au eșuat toate, fiecare dintre ele. Și tocmai am asistat săptămâna trecută la retragerea Rusiei din Herson. S-au retras peste râul Nipru, s-au mutat pe poziții mai ușor de apărat la sud de râu”, a declarat Austin.

Așadar, pe întreaga linie de front trasată pe o distanță de aproximativ 900 și ceva de kilometri, ucrainenii au obținut succes după succes după succes, iar rușii au eșuat de fiecare dată. Au pierdut din punct de vedere strategic, au pierdut din punct de vedere operațional și, repet, au pierdut din punct de vedere tactic.

Dificultatea pentru Ucraina de a atinge obiectivele

Cu toate acestea, Milley a mai spus, de asemenea, că o victorie militară completă a Ucrainei este, de asemenea, puțin probabilă.

„Forțele Moscovei, a spus Milley, „ocupă în prezent aproximativ 20% din Ucraina. Deci ocupă o bucată de teren care are aproximativ 900 de kilometri lungime și, nu știu, probabil aproximativ 75 sau 80 de kilometri adâncime. Deci nu este o bucată mică de teren”.

Milley a declarat că Herson și Harkov sunt mici în comparație cu suprafața de teren deținută de Rusia, iar expulzarea forțelor Kremlinului din teritoriile rămase ar fi o sarcină dificilă care este puțin probabil să fie finalizată „în următoarele două săptămâni, cu excepția cazului în care armata rusă se prăbușește complet, ceea ce este puțin probabil”.

El a menționat că Rusia a invadat cu cel puțin 180.000 de militari și, în ciuda faptului că a suferit „o cantitate enormă de pierderi”, și-a întărit armatele, având astfel o forță semnificativă în interiorul Ucrainei.

Distribuie

Sunt Sebastian și încă de mic visam să învăț tainele jurnalismului și ale televiziunii. Am absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, iar acum, zic eu, sunt pregătit să vă aduc cele mai prospete știri din domenii diverse.