Reclamă
Reclamă

Rusia a început desfășurarea de manevre militare cu nave în Oceanul Pacific, realizând exerciții de luptă anti-submarine și anti-lovituri aeriene, a anunțat Ministerul Apărării rus. Exercițiile includ în jur de 40 de nave maritime și aproximativ 20 de avioane și elicoptere și vor dura de pe 18 până pe 28 iunie în apele Pacificului, ale mărilor Japoniei și Ohoțk, în Extremul Orient rus.

„În etape diferite, marinarii vor exersa lupta anti-submarine (…), loviturile cu rachete împotriva unor grupuri de nave ale unui inamic convenţional şi respingerea unor atacuri cu drone aeriene şi navale”, a declarat Ministerul Apărării rus.

Anunțul vine în contextul în care președintele rus, Vladimir Putin, este așteptat să efectueze marți o vizită în Coreea de Nord, unde va încerca să stabilească relații și mai strânse între cele două națiuni. Dictatorul nord-coreean, Kim Jong-un, a afirmat că Rusia și Coreea de Nord sunt unite prin legături „de nezdruncinat de frați de arme”.

Reclamă

Confirmarea vizitei lui Putin a fost făcută de mai multe surse de presă și aprobată ulterior de presa de stat rusă. Manevrele din Pacific sunt considerate de către analiști drept o demonstrație de forță în regiune și un semnal clar pentru comunitatea internațională.

O înregistrare video publicată de autoritățile de la Moscova arată mai multe nave și un submarin navigând în formație în largul Mării Japoniei, în apropiere de Vladivostok, port atașat flotei ruse din Pacific.

Relațiile dintre Rusia și Coreea de Nord sunt urmărite cu mult interes și preocupare de comunitatea internațională, în special de vecinii regionali ai celor două țări. Vizita lui Putin și manevrele militare desfășurate simultan subliniază importanța pe care Moscova o acordă alianței cu Phenianul.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro