Reclamă
Reclamă

Rusia a blocat accesul pe teritoriul său pentru 81 de publicații europene, susținând că a luat această măsură ca „represalii” la o decizie UE din luna mai, care a interzis accesul la trei instituții media de stat ruse.

Printre publicațiile interzise în Rusia se află și Digi24 și Digi24.ro. Washingtonul consideră că Rusia a luat această măsură de teama că populația va auzi „adevărul”.

„Este un alt semn că guvernul rus reprimă jurnalismul pentru că îi este teamă că propriul popor va auzi adevărul”, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller, într-o conferinţă de presă.

Reclamă

Executivul rus, în opinia sa, „vrea să ascundă adevărul despre acţiunile Rusiei în interiorul Rusiei, despre acţiunile guvernului de a-şi reprima propriul popor, de a invada un vecin şi de a-şi ocupa ilegal vecinul”.

„De ceva vreme am văzut cum reprimă jurnalismul şi, din păcate, asta continuă”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Pe lista publicațiilor interzise se regăsesc agenţii de presă, ziare, posturi de radio și televiziune din mai multe țări europene. Printre acestea se numără agenţia franceză France Presse, cea spaniolă EFE, ziarele franceze Le Monde şi Liberation, publicaţiile germane Die Zeit şi Der Spiegel, postul Radio France, posturile de televiziune italian RAI, cele franceze LC1 şi Arte, cel austriac ORF și cel olandez Nos.

Conform site-ului MAE rus, restricţiile vizează și posturile Pro TV International (stirileprotv.ro, protv.ro), Digi24 (digi24.ro) și B1TV (b1tv.ro).

Anunțul Ministerului rus de Externe a intervenit în ziua în care a intrat în vigoare o decizie a Consiliului UE din 17 martie, prin care sunt impuse restricţii de difuzare în spațiul comunitar pentru trei media de stat ruse: RIA Novosti, Izvestia și Rossiiskaia Gazeta. Înainte de aceasta, UE a interzis în spațiul comunitar alte media oficiale ruse prin care Moscova își desfășoară campania de dezinformare în Occident, între care și Russia Today (RT).

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro