Nemulțumită de sancțiunile primite, Rusia amenință România cu scumpirea gazului

Rusia se răzbună pe Europa pentru sancțiunile aplicate. Decizia rușilor de a scumpi gazul va afecta considerabil statele membre UE, iar prețurile la facturi vor crește enorm. Pentru țara noastră situați nu este atât de gravă. Oficialii români au anunțat că avem înmagazinată o cantitate mare de gaze. 

Gazprom avertizează că gazul se poate scumpi cu un procent de aproximativ 60%, ceea ce duce la creșterea facturilor. Românii sunt îngrijorați cu privire la acest aspect, mai ales dacă ne raportăm la scumpirile din ultima perioadă.

Gazprom avertizează Europa cu scumpirea gazului

Din cauza sancțiunilor aplicate de Europa Rusiei cu privire la situația din Ucraina, vestea scumpirii gazului a venit ca un șoc. Dacă Rusia va decide într-adevăr acest lucru, țările care fac parte din Europa vor real afectate.

Reprezentanții Gazprom au efectuat câteva studii potrivit cărora prețurile vor depăși 4.000 de dolari per 1.000 metri cubi.

social media

„Preţurile gazelor pe piaţa spot din Europa au atins 2.500 dolari (per 1.000 metri cubi). Conform unor estimări conservatoare, dacă tendinţa persistă, preţurile vor depăşi 4.000 dolari per 1.000 metri cubi iarna aceasta”, anunță reprezentanții Gazprom, potrivit informațiilor apărute în presă.

Cât de afectați vor fi românii, dacă Rusia va lua această decizie

Europenii vor fi serios afectați dacă Gazprom va lua această decizie. Rusia amenință cu oprirea gazelor naturale, fapt care nu este deloc benefic și va duce la scumpiri serioase.

Cât despre țara noastră, România nu va fi extrem de afectată. Potrivit informațiilor oferite de oficialii români, o cantitate mare de gaze este înmagazinată în depozite.

Nu același lucru îl putem spune despre alte țări membre UE. Un exemplu potrivit este Germania, țară dependentă de gazele ieftine ale rușilor. Oamenii deja au început să facă economie privind cantitatea de energie pe care o folosesc.

La nivelul blocului comunitar, statele membre UE vor reduce cererea de gaze cu 15% comparativ cu ultimii 5 ani.

Distribuie

22 de ani, studentă în cadrul Facultății de Jurnalism și Științele comunicării la „Universitatea din București”. „Bobocel” în presă, la început de drum, dar cu o desagă de determinare în spate, vrea să crească în domeniul pe care îl iubește cel mai mult și pe care a ales să pășească încă din băncile școlii. Își dorește să devină un jurnalist profi, corect și își dezvolte creativitatea, pentru a realiza materiale autentice și calitative!