Reclamă
Reclamă

Aproximativ 10.000 de migranți care au obținut recent cetățenia rusă au fost mobilizați și trimiși în Ucraina, în zona ‘operațiunii militare speciale’, a declarat joi președintele Comitetului rus de anchetă, Aleksandr Bastrîkin.

‘Conform prevederilor Constituției și legislației noastre, persoanele care primesc cetățenia Rusiei trebuie să fie luate în evidență militară și, dacă este necesar, să participe la operațiunea militară specială’, a declarat Bastrîkin, citat de agenția rusă de presă Interfax, la un forum juridic organizat la Sankt Petersburg, citat de EFE, potrivit Agerpres.

Comitetul de anchetă, a spus el, a stabilit că peste 30.000 de persoane au obținut cetățenia rusă și nu și-au îndeplinit obligația de a se prezenta la organul de stat pentru luarea în evidență militară. Toate acestea au fost reținute în cursul unor raiduri ale forțelor de ordine, iar ‘aproximativ 10.000 au fost trimise deja în zona operațiunii militare speciale’, adică în Ucraina, a adăugat el.

Reclamă

În intervenția sa, Bastrîkin a pledat pentru schimbări în politica de imigrare a țării și a subliniat că preocupările legate de securitatea națională ar trebui să prevaleze asupra angajării la muncă a cetățenilor străini.

Comitetul de anchetă rus – principalul organism pentru cercetări penale din țară – se subordonează direct șefului statului rus.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro