Reclamă
Reclamă

Rusia a anunțat, luni dimineața, că a distrus în timpul nopții 36 de drone ucrainene lansate asupra regiunilor din vest, la frontiera cu Ucraina, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Sistemele de apărare aeriană în serviciu au distrus și eliminat 18 drone deasupra regiunii Briansk, nouă drone au fost distruse în regiunea Kursk și nouă drone deasupra regiunii Belgorod”, a raportat Ministerul Apărării al Federației Ruse pe Telegram, fără a informa despre eventuale distrugeri materiale sau răniți.

Dronele doborâte în regiunea Briansk nu au făcut nicio victimă și nicio distrugere materială, a anunțat, la rândul său, pe Telegram guvernatorul local Aleksandr Bogomaz.

Reclamă

În timpul nopții precedente, apărarea rusă a anunțat că a doborât același număr de aeronave în șase regiuni din vest.

Rusia și Ucraina au folosit intens drone, printre care unele cu mari încărcături explozive a căror rază de acțiune poate atinge sute de kilometri, de la declanșarea invaziei ruse în februarie 2022.

Ucraina și-a intensificat atacurile împotriva teritoriului rus în 2024, vizând atât situri energetice, cât și sate și orașe situate de partea cealaltă a frontierei.

Moscova a revendicat duminică controlul asupra a două sate suplimentare în estul Ucrainei, după ocuparea unei alte localități vecine.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro