Reclamă

Înălțarea Domnului se alătură celorlalte praznice împărătești de peste an, având o mare însemnătate. Aceasta semnifică de fapt plecarea Mântuitorului nostru Iisus Hristos de pe pământ după încheierea misiunii în fața oamenilor. Într-o astfel de zi, minunea a avut loc pe muntele Taborului, denumit și muntele Sfânt, ridicarea Domnului la Cer. Acesta a binecuvântat popoarele, dar și pe ucenici, iar apoi s-a așezat de-a dreapta Tatălui, după cum ne învață legea creștinească.

Participarea la Liturghie, un plus duhovnicesc

Întotdeauna, sărbătorit Înălțarea Domnului la 40 de zile după Paște. De multe ori, importanta zi, cade în timpul săptămânii, când mulți dintre credincioși sunt angrenați în activitățile profesionale. Din nefericire, aceștia nu pot lua parte la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie săvârșită în dimineața sărbătorii. Cei care nu ajung la slujbă, se pot ruga chiar în timpul muncii, tainic, în gând. Rugăciunile au mare trecere spre Dumnezeu într-o astfel de zi importantă pentru neamul creștinesc. Dacă din motive temeinice nu pot lua parte la Liturghie, ajunși acasă, chiar la finalul zilei, credincioșii pot rosti această rugăciune extrem de puternică.

Rugăciunea pentru spor în casă și înțelegere în familie

Doamne, Iisuse Hristoase, Dumnezeul nostru, pogorandu-te din inaltimile ceresti pentru mantuirea noastră. Hrănindu-te cu bucurie duhovnicească în sfintele și prealuminoasele zile ale Învierii Tale pamantești. Te-ai inaltat cu slava de la noi la ceruri si ai șezut la dreapta lui Dumnezeu si Tatălui!

În această senină și atotluminoasă zi a Dumnezeiestii Tale Înălțări la ceruri, pănântul prăznuiește si saltă, cerul se bucură astăzi de Înălțarea Ziditorului fâpturii, oamenii savoslovesc neîncetat văzând firea noastra cea rătăcită și căzută, pe umerii Tai, acum, Mănturitorule, luată și înălțată la ceruri.Îngerii se veselesc zicand: Cine este acesta, care a venit cu slava puternic in lupte si tare in razboaie? Acesta este cu adevărat împăratul Slavei? Amin.

Rugăciunea trebuie citită cu umilință și conștientizare că aceasta va fi ascultată de Dumnezeu. În fața candelei aprinse, plecând genunchii, credinciosul se poate ruga în ziua Înălțării pentru belșug, dragoste, înțelegere în familie. Înainte de a-i cere Domnului îndeplinirea dorințelor noastre arzătoare este esențial să-i mulțumim pentru ceea ce avem deja.

Milostenia este cheia spre a ajunge la Dumnezeu

Într-o astfel de zi, pentru ultima dată în an, vopsim ouăle roșii, care amintesc de jertfa pe cruce a Mântuitorului. De altfel, masa de Înălțare este aproape la fel de îmbelșugată precum cea de Paște. Din tot belșugul este important ca fiecare credincios să împartă și celor care nu au îndeajuns. Astfel, milostenia va fi primită în fața lui Dumnezeu. Atunci când dăm de pomană, putem face acest lucru și în amintirea celor trecut în veșnicie.

Se spune că milostenia făcută de un credincios cu o stare materială mai puțin bună are mai mare însemnătate. În timp ce milostenia bogatului este făcută din îndestulare, astfel încât nimic nu-i va lipsi nici după ce a oferit. Jertfa săracului de a se bucura de cele rămase după ce a împărțit cu nevoiașii, este bineplăcută lui Dumnezeu.

 


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro