Cazurile de furturi sunt cele mai răspândite. Indiferent de modul în care acest atac asupra bunurilor oamenilor este desfășurat, reprezintă una dintre cele mai răspândite infracțiuni. Cea mai mare teamă a unui om este aceea de a fi prădat de hoți, iar pentru a împiedica ca acest lucru să se întâmple, românii au grijă să își ascundă foarte bine bunurile și au își securizează locuința cu cele mai moderne mijloace. 

Sfântul Ierarh Nicolae este cunoscut și drept octoritorul caselor românilor, încât are grijă de liniștea acestora. Există o rugăciune care îi împiedică pe răufăcători să nu își facă drum spre casa ta. Dacă petreci mult timp plecat de acasă sau din țară, rostirea acestei rugăciuni îți poate păstra locuința în siguranță. Rostește această rugăciune cu credință și vei fi mult mai liniștit atunci când te afli departe de casă.

Rugăciunea Sfântului Nicolae ține hoții departe de casa ta

pixabay

O, preabunule părinte Nicolae, păstorul și învățătorul celor ce aleargă cu credință către a ta folosire și cu fierbinte rugăciune te cheamă pe tine, sârguiește degrabă a le ajuta. Izbăvește turma lui Hristos de lupii ce o răpesc pe ea. Și toate părțile creștinești le ocrotește și le păzește, prin sfintele tale rugăciuni, de gâlcevile lumești, de cutremur, de venirea altor neamuri, de robie și de războiul cel dintre noi, de foamete, de potop, de sabie, de boală și de moarte grabnică. Și precum ai miluit pe cei trei bărbați care ședeau în temniță și i-ai izbăvit pe ei de mânia împăratului și de tăierea sabiei, așa ne miluiește și pe noi.

Cei ce cu mintea, cu cuvântul și cu lucrul suntem întru întunericul păcatelor și ne izbăvește de mânia lui Dumnezeu și de chinul cel veșnic ca prin mijlocirea ta. Cu ajutorul, cu mila și cu harul lui Hristos. Dumnezeu să ne dea viață liniștită și fără de păcat, ca să viețuim în veacul acesta. Și de partea stării de-a stânga să ne izbăvească. Și în partea de-a dreapta, împreună cu toți sfinții, să ne învrednicim. Amin.