Greu nu este doar pentru cei care sunt plecați în alte țări, ci și pentru cei care îi așteaptă acasă. Extrem de multe persoane iau decizia de a pleca la muncă în alte țări, însă nu este deloc ușor. 

Familia și cei dragi îi așteaptă cât mai repede acasă și se roagă pentru bunăstarea lor. Există astfel o rugăciune care te va ajuta să atragi doar binele pentru cei care sunt plecați în străinătate.

Cea mai puternică rugăciune pentru cei plecați peste hotare

„Sfinților Cuvioși Macarie Romanul și Ioan Iacob Hozevitul de la Neamț, cu grăbire alergăm către voi. Care v-ați nevoit întru monahicescul cin și care în țară străină și depărtată v-ați desăvârșit alergarea cea către Hristos. Luați aminte la rugăciunile noastre, ale păcătoșilor care întru depărtată străinătate viețuim.

Pixabay

Sfinților Părinți, care de multe și bogate roade ale Duhului v-ați învrednicit, în aceste locuri îndepărtate, fie-vă milă de sărăcia noastră sufletească și ne fiți lumină, călăuze, sfat și întărire înaintea potrivnicilor văzuți și nevăzuți.

Când puterile noastre slăbesc din pricina multelor noastre neputințe, ca niște prieteni ai slăbănogului, ridicați-ne pe targa rugăciunilor voastre înaintea Milostivului Doctor al sufletelor și trupurilor noastre.

Când inimile noastre sunt copleșite de viforul ispitelor, rugați-L pe Hristos să ne scoată cu mână tare și braț înalt din apele furtunilor sufletești. Ca oarecând pe Petru, verhovnicul apostolilor.

Când inimile noastre sunt cuprinse de grijile lumești, aduceți-ne aminte că Zaheu vameșul de toată agonisirea cea nedreaptă s-a lepădat ca să-L câștige pe Hristos. Când trufia cea fariseică ne primejduiește viețile, cu glasul prorocesc care strigă în pustia sufletelor noastre să ne aduceți întru pocăință.

Cei care ați hrănit sufletește pe cei flămânzi de pâinea cerească. Luați aminte la sărăcia noastră duhovnicească și nu ne lăsați părăsiți de harul povățuirii și al îmbărbătării fraților noștri.

Ci cuvânt bun ne insuflați și firimituri duhovnicești de la praznicul vostru cel din ceruri ne împărtășiți. Ca să dăruim cele pe care nu le avem și să dobândim cele la care râvnim.