Reclamă
Reclamă

Rudele primarului fugar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, au fost condamnate la închisoare cu suspendare după ce au încercat să cumpere o sentință mai blândă pentru ginerele lor. Curtea de Apel Târgu Mureș a decis ca soacra lui Cătălin Cherecheș să ispășească o pedeapsă de 3 ani cu suspendare, iar soțul acesteia să primească 2 ani și 6 luni, tot cu suspendare.

Anul trecut, cu câteva săptămâni înainte de condamnarea fostului edil, cei doi au încercat să mituiască o judecătoare. ‘Aceasta a făcut denunț, iar cei doi au fost prinși în flagrant când îi dădeau mamei magistratei 50 de mii de euro’, au declarat surse judiciare. Soții au fost trimişi în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) pentru dare de mită şi complicitate la dare de mită.

Prima instanţă i-a obligat pe socrii lui Cătălin Cherecheș ca, pe durata termenului de supraveghere, să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. Totodată, instanţa a decis confiscarea sumei de 50.000 euro oferită ca mită.

Reclamă

Fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, a fost condamnat definitiv la 5 ani de detenție. Acesta a fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței, dar a fost capturat și apoi extrădat din Germania.

Reclamă
Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro