Fostul boxer Rudel Obreja are probleme grave de sănătate! Acesta a solicitat transferul în străinătate pentru a se vindeca.  

Rudel Obreja a ocupat funcția de președinte al Federației Române de Box. Acesta a fost condamnat la închisoare în dosarul „Gala Bude” și trebuie să petreacă în închisoare cinci ani cu executare. El a fost condamnat de magistrați pentru evaziune fiscală. În același dosar a fost condamnată și Elena Udrea, la șase ani de închisoare.  

În urmă cu câteva luni, cunoscutul Rudel Obreja a anunțat că este bolnav de cancer pancreatic și că ar dori să fie eliberat din Penitenciarul Jilava pentru a primi tratament de specialitate. Fostul campion acuza dureri abdominale insuportabile. El susținea că a fost tratat la infirmeria închisorii pentru o presupusă afecțiune digestivă.  

Rudel Obreja este grav bolnav

După apelul public, Rudel Obreja a fost dus la Spitalul de Urgență Floreasca. Aici, medicii au pus diagnosticul teribil: cancer la pancreas în fază avansată. Deși a urmat un tratament de specialitate timp de trei luni, se pare că boala continuă să avanseze. Din acest motiv, Rudel Obreja a solicitat transferul în străinătate.   

„Știm cu toţii, cu tot respectul pentru medicii din România și sistemul de la noi… e mai eficient cel de afară şi asta dovedesc actele de la dosar, actele medicale. Având în vedere că toată această perioadă situația se înrăutățește e foarte clar că trebuie să găsesc şi un alt loc în care efectiv să pot să mă operez să mă tratez eficient” a motivat Rudel Obreja. 

Rudel Obreja, în stare gravă! Fostul mare campion a cerut transferul în străinătate

A fost condamnat la cinci ani e închisoare

Fostul campion Rudel Obreja a fost trimis în judecată în anul 2015, sub acuzația de spălare de bani, evaziune fiscală și complicitate la luare de mită. Mai clar, procurorii DNA spuneau că, alături de alți inculpați, Rudel Obreja ar fi beneficiat de fonduri provenite dintr-o sponsorizare ilegală, în cadrul Galei Bute.  

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Rudel Obreja la 5 ani de închisoare cu executare la data de 28 martie 2017. Decizia nu a fost definitivă. De asemenea, în anul 2018, Obreja a primit aceeași decizie, fiind o decizie definitivă de data aceasta.  

În anul 2018, Rudel Obreja a fost eliberat din Penitenciarul Jilava după ce judecătorii de la Instanța Supremă i-au admis contestația de suspendare a executării pedepsei. În anul 2022, Rudel Obreja a fost din nou încarcerat.  

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.