Reclamă

Candidata României pentru funcția de vicepreședinte al Comisiei Europene, Roxana Mînzatu, a descris audierea sa din Parlamentul European drept „intensă”. Mînzatu aspiră la portofoliul de vicepreședinte al Comisiei Europene responsabil de Oameni, competențe și pregătire.

„A fost o audiere intensă, cel mai complex examen al vieții mele – trei ore, vreo 50 de întrebări. Dar la final am primit îmbrățișări, aplauze, bănuiesc însă că trebuie să așteptăm votul ca să-mi dau seama cum a fost”, a declarat Mînzatu. Audierea a avut loc în comisiile reunite pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) și pentru cultură și educație (CULT) ale PE, la Bruxelles.

Mînzatu a subliniat că încă nu știe când va fi anunțat rezultatul oficial al validării sale: „Sunt aranjamente făcute aici instituțional, nu știu dacă vom avea astăzi rezultatul”.

În cadrul audierii, ea a abordat și subiectul lipsei avizului necesar pentru extinderea unui imobil achiziționat la Brașov, explicând că problema se află în „haosul din arhivele și din procedurile anumitor instituții din România”. „Clădirea nu a fost niciodată monument istoric”, a subliniat Mînzatu, explicând că erorile materiale proveneau din neîndreptățirea făcută de statul român, fostul proprietar al clădirii.

Roxana Mînzatu a mai detaliat că motivul achiziționării casei a fost dorința de a crea condiții de viață decente: „Mă căsătorisem și eram trei adulți în 60 mp, din care nici aceștia toți funcționali”.

Referindu-se la audierea propriu-zisă, Mînzatu a observat că parlamentarii europeni s-au confruntat cu dificultăți atunci când au abordat subiecte precum joburi, drepturi sociale, educație și pregătire pentru criză. Totuși, ea a spus că răspunsurile sale au fost bine primite: „Am simțit în cameră că ar fi vrut cumva să aibă discuțiile separate, dar răspunsurile mele până la urmă au fost primite favorabil, așa cum am văzut eu reacția sălii”.

În ceea ce privește planurile sale de viitor, Mînzatu este determinată să elaboreze un nou plan de acțiune pentru pilonul european al drepturilor sociale. Ea a accentuat importanța dialogului cu partenerii sociali, guvernele și tinerii din fiecare stat membru, afirmând: „Trebuie să vin cu un nou plan de acțiune la anul, ca și vicepreședinte și comisar”.


Reclamă

Share.
© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro