Ministerul Afacerilor de Externe a anunțat cu puțin timp în urmă că tânărul de 23 de ani de origine română, ucis în atacul armat din Hanau, Germania, va fi repatriat pe banii statului, din fondul pentru situații de urgență.

„Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu repatrierea va fi asigurată prin fondul pentru situații de urgență”, potrivit MAE.

Autoritățile germane au confirmat decesul românului în atacul armat din orașul Hanau.

În această dimineață, pe contul personal de Twitter, președintele României Klaus Iohannis a transmis condoleanțe familiei îndurerate.

„Cu profundă tristețe am aflat că în urma atacurilor violente de la #Hanau, Germania, și-a pierdut viața și un cetățean român. Transmit condoleanțe familiei îndoliate în aceste momente de grea încercare”, a scris șeful statului, pe pagina sa Twitter.

Primarul comunei Singureni, Giurgiu, locul de unde provenea tânărul decedat, a oferit o declarație cu privire la cele întâmplate, spunând că băiatul locuiește de aproximativ 8 ani în Germania alături de familia sa.

„Suntem în stare de șoc. Un nenorocit de neonazist s-a apucat și a împușcat prin barurile de acolo. Copilul abia ieșise de la muncă. A oprit să-și ia un suc. Nici n-a apucat să se dea jos din mașină, era cu telefonul la ureche și nenorocitul când a ieșit de acolo de unde i-a împușcat pe ceilalți, a crezut că vorbește la telefon, cine știe… și l-a împușcat și pe el. Băiatul locuia acolo de 7-8 ani, cu familia. Era singurul copil la părinți. El lucra la o firmă de curierat și părinții lucrau la un supermarket. Sunt în stare de șoc”, a declarat Marian Pătuleanu, primarul comunei Singureni.

 

Distribuie