Anunțul devastator legat de proprietățile cetățenilor României va scandaliza opinia publică

Românii sunt deja năpădiți de facturile uriașe la utilități, constrângerile venite pe fondul războiului. Scumpirile din sectorul alimentar sunt mai mult decât resimțite, puterea de cumpărare scăzând vizibil. În tot acest context alarmant, o nouă lovitură ar urma să fie încasată de cetățeanul de rând.

Impozitele pe locuințe cresc cu 50%

Dacă mulți sperau ca anul viitor, lucrurile să se redreseze în România după zbuciumul financiar actual, veștile nu duc în această direcție. Se pare că guvernanți nu au în plan să renunțe la creșterea impozitelor pe locuințe. Astfel, începând din 2023, românii proprietari de case ar putea plăti impozit cu o valoare dublă față de cea din prezent.

Totul se întâmplă în contextul în care Ministerul Finanțelor a pregătit un nou procedeu de încasare a acestor dări.

Citește și

ANAF s-a pus cu bâta pe aceste persoane! Încep controale de amploare la acești români

Cum se vor calcula impozitele conform noului plan

În luna Iulie a acestui an, oficialii din Guvern au trasat în mare un plan de încasare a impozitelor pe locuințe. Acesta urma să se aplice din 2023, având la bază mai multe aspecte. Mai concret, impozitarea urma să fie realizată după o grilă notarială. În fiecare caz, urma să fie analizată poziția locuinței precum și materialele de construcții din care este realizată.

Procedura intens discutată de aleși a fost amânată în ultima perioadă. Totul din cauza faptului că în paralel ar urma să fie pregătit un alt procedeu de analiză a impozitelor pe locuințe.

Conform profit.ro, impozitarea va fi în continuare calculată după actualul plan. Pe acesta ar urma să fie aplicate majorări de până la 50%.

Ce temei are posibila schimbare

Motivul pentru care impozitele pe locuințe ar urma să fie majorate în 2023 sunt legate de încasările primăriilor. Banii ar urma să fie direcționați spre calculele bugetare.

Procedeul stabilit în luna iulie nu poate fi încă implementat din cauza lipsei unei baze de date. Astfel, fără logistica necesară, proiectul nu poate fi demarat până în 2023.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.