Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru, a făcut precizări cu privire la condițiile în care se va acorda ajutorul din partea statului. Salariații care-și vor relua activitatea din data de 15 mai sunt vizați.

Urmează să decidem (cuantumul pentru măsurile de susţinere activă care presupun acoperirea unei părţi din costul salarial – n.r.) prin consultările pe care le avem. Avem direcţii care variază de la 35% – la 45%. Pe aici suntem cu discuţiile între noi şi partenerii sociali. Ţin cont de părerile acestora”, a spus ministrul

Potrivit declarațiilor sale, acest ajutor, va putea fi oferit pe o perioadă de 3 luni de zile. Există o posibilitate de a fi prelungită, în funcție de ritmul reluării activității de compania pentru care lucrează. Acest sprijin se calculează în funcție de valoarea brută a salariului angajaților. Astfel se dorește sprijinirea educării plății contribuțiilor către stat.

Rămâne să decidem care este perioada de acordare a acestui sprijin pentru revenirea în activitate. Cel mai probabil, în prima parte va fi un sprijin fix, după care sprijinul va scădea, pe măsură ce activitatea respectivei entităţi economice se reia. Deci, va fi un sprijin care va fi la început într-un anumit cuantum, după care va scădea”A mai spus Violeta Alexandru

Statul se implică în evoluția economică a României de după pandemie

În clipa de față sunt susținuț încă salariații care beneficiază de șomajul tehnic. Astfel se continuă această susținere a angajaților, indiferent de statutul salariaților. Parțial este acoperit șomajul de către stat. Același lucru se poate spune și despre salariul celor care se vor întoarce la muncă.