Premierul Marcel Ciolacu îndeamnă la calm și subliniază că nu există nicio amenințare sau pericol pentru România. Situația este sub control și este normal ca statul să ia anumite măsuri de precauție.

Premierul a declarat: „Nu suntem atacați, oameni buni. Haideți să calmem populația, să nu ne panicăm cu toții”.

Situația în zona de frontieră cu Ucraina, în Delta Dunării, este sub control și trebuie să ne pregătim pentru a evita orice pericol. Premierul a menționat că adăposturile instalate de Ministerul Apărării Naționale (MApN) în zonă nu sunt foarte estetice, dar reprezintă o intervenție rapidă pentru a asigura siguranța oamenilor.

Aceste adăposturi de la Plauru sunt necesare pentru ca populația să se simtă în siguranță.

Intervenția rapidă a Ministerului Apărării Naționale și a Situațiilor de Urgență a fost solicitată de cetățenii care locuiesc în acea zonă și nu există niciun pericol.

A fost vorba despre resturi de drone care au trecut Dunărea, nu de un atac asupra României. S-a activat și sistemul RO-Alert în întreaga zonă, iar telefoanele funcționează și au o acoperire mai bună.

Premierul Ciolacu a subliniat că nu ne-a atacat nimeni și nu suntem în pericol. Resturile de drone care au fost găsite provin dintr-o dronă lovită de armata ucraineană, dar aceasta nu conținea explozibili și nu a reprezentat nicio amenințare pentru cetățeni.

Marcel Ciolacu: Nu ne atacă nimeni!

Cu toate acestea, este normal ca prim-ministrul să aibă discuții cu Raed Arafat, ministrul Apărării și comandantul Armatei pentru a se asigura că toate măsurile de siguranță sunt luate.

Premierul a menționat că există multe aspecte pe care încă nu le-a comunicat presei, deoarece sunt în curs de desfășurare, atât în colaborare cu MApN, cât și cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU).

Sistemul RO-Alert a fost funcțional în zonă în timpul nopții și acum există acoperire de telefonie în întreaga regiune. De asemenea, au fost instalate adăposturi pentru a răspunde rapid nevoilor oamenilor care nu se simțeau în siguranță.

Aceste adăposturi pot să nu arate estetic, dar au fost implementate rapid pentru a asigura siguranța populației.