Reclamă
Reclamă

Un studiu Reveal Marketing Research a investigat impactul caniculei asupra vieții cotidiene a românilor și strategiile adoptate de aceștia pentru a se proteja de temperaturile ridicate. Conform datelor, 71% dintre români se simt mai irascibili pe timpul caniculei, iar 76% afirmă că productivitatea lor la locul de muncă scade în aceste perioade.

Pentru a evita efectele negative ale căldurii, 71% preferă să rămână în interior în orele de vârf, 67% poartă haine lejere și deschise la culoare, iar 62% consumă multe lichide. În ceea ce privește alimentația, 68% evită alimentele grele, preferând mai degrabă fructele și legumele (82%), mâncarea gătită (41%) sau produsele lactate (40%).

Studiul mai relevă că 55% dintre români au experimentat simptome de insolație, cum ar fi dureri de cap, greață sau amețeli, femeile fiind mai afectate (60%) decât bărbații (50%). Aproximativ 16% dintre respondenți au avut nevoie de asistență medicală din această cauză.

Reclamă

Temperaturile ridicate au un impact semnificativ și asupra stării emoționale și bunăstării mentale a românilor. Astfel, 48% dintre români declară că se simt constant mai irascibili în zilele caniculare, în timp ce 23% observă această schimbare ocazional. De asemenea, 46% resimt oboseală sau epuizare ocazional în zilele foarte calde, iar 29% experimentează aceste stări foarte des. Femeile (41%) și tinerii între 25-34 de ani (42%) sunt mai predispuși să se simtă obosiți sau epuizați frecvent.

În ceea ce privește productivitatea la locul de muncă, jumătate dintre români (51%) afirmă că scade constant în zilele caniculare, iar 25% observă această tendință ocazional. Doar 24% dintre respondenți nu simt nicio schimbare în productivitatea lor din cauza temperaturilor ridicate.

Reclamă
Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro