În România, cetățenii se confruntă cu o problemă financiară majoră, deoarece veniturile lor extrem de mici nu sunt suficiente pentru a acoperi costurile ridicate de trai. În plus, tarifele pentru produse și servicii cresc într-un ritm alarmant.

Situația se va înrăutăți în următoarea perioadă, deoarece managerii români avertizează că prețurile vor atinge niveluri ridicate și mai mari în următoarele 3 luni.

Creșterea prețurilor în construcții și comerț

Potrivit estimărilor, construcțiile și comerțul vor fi cele mai afectate domenii în următoarele luni. Prețurile lucrărilor de construcții vor crește semnificativ, iar oamenii vor trebui să plătească mai mult pentru aceste servicii.

În ceea ce privește comerțul cu amănuntul, se așteaptă o creștere moderată a activității economice și a volumului comenzilor. Managerii societăților comerciale prognozează creșteri semnificative ale prețurilor de vânzare cu amănuntul.

Perspective asupra industriei prelucrătoare și a prețurilor produselor industriale

Industria prelucrătoare va înregistra o creștere a volumului de producție în următoarele luni, ceea ce va avea un impact direct asupra prețurilor produselor industriale. Cu toate acestea, se așteaptă ca această creștere să fie moderată, cu tarife în creștere, dar nu într-o măsură alarmantă.

Acest lucru a fost subliniat și de Institutul Național de Statistică, care a menționat că managerii societăților comerciale estimează o creștere semnificativă a prețurilor de vânzare cu amănuntul în următoarea perioadă.

Românii, puși la pământ de prețurile mari din țară! Situația se va înrăutăți în următoarele luni Social media

Creșterea numărului de salariați și a prețurilor de vânzare cu amănuntul

Deși creșterea prețurilor este o problemă, piața muncii se va dezvolta în următoarea perioadă, cu o creștere estimată a numărului de salariați. Acest lucru înseamnă că mai mulți oameni își vor găsi un loc de muncă, ceea ce poate fi un aspect pozitiv în contextul creșterii prețurilor.

Cu toate acestea, managerii societăților comerciale au avertizat cu privire la creșterea semnificativă a prețurilor de vânzare cu amănuntul, ceea ce va afecta puterea de cumpărare a consumatorilor.