Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a vorbit despre cazurile de gripă din România.  

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a dezvăluit că în cazul gripei, imunitatea nu este de lungă durată. Mai clar, dacă oamenii se îmbolnăvesc de gripă o dată, asta nu înseamnă că nu vor mai contacta virusul o perioadă lungă de timp. Cu toate acestea, oficialul din Guvern anunță că vaccinarea este redusă la noi în țară. 

Românii nu se vaccinează antigripal, anunță ministrul Sănătății. Pentru că o epidemie fie stopată ar trebui vaccinate aproximativ 5 milioane de persoane. Multă lume se întreabă ce s-a întâmplat cu cazurile de gripă în perioada pandemiei de coronavirus. Reamintim că pe atunci autoritățile semnalau doar cazuri de infectare cu COVID-19 și niciun caz de gripă. Ministrul Sănătății a explicat acum despre ce a fost vorba mai exact.  

De ce nu au fost cazuri de gripă în perioada pandemiei de coronavirus

Așadar, Alexandru Rafila, anunță că măsurile de protecție pentru Covid-19 au protejat oamenii și de gripă. Acum, potrivit oficialului, circulația virusului gripal a găsit o populație care nu s-a mai întâlnit de aproximativ 2 ani de zile, deci imunitatea colectivă generată de trecerea prin boală era scăzută. Aici, specialistul a precizat că imunitatea nu este de lungă durată, iar vaccinarea la noi în țară este extrem de redusă. 

„Ca să putem, de exemplu, să stopăm o epidemie, şi mai ales consecinţele asupra persoanelor vârstnice, ar trebui să vaccinăm în România cam 3,5 milioane de persoane (…), deci cel puţin dublu. Acum doi ani s-a cumpărat o cantitate de 2,5 milioane de doze de vaccin şi nu s-au folosit decât 1,5 milioane – vorbim de vaccinul antigripal”, a precizat Rafila, la Prima TV.

Românii nu vor să se vaccineze antigripal! Alexandru Rafila avertizează: Imunitatea nu este de lungă durată!

De asemenea, Alexandru Rafila a explicat de ce persoanele care au Covid-19 se simt mai bine decât oamenii care fac gripă. Așadar, potrivit acestuia, infecția cu coronavirus din punct de vedere al simptomelor, s-a schimbat în mod favorabil. 

Alexandru Rafila: Mă vaccinez în fiecare an!

 Mai clar, în momentul de față vorbim despre forme ușoare de infectare. În spitalele din România sunt foarte puține persoane internate, iar la terapie intensivă sunt în jur de 30 la nivel național. Odată cu creșterea transmisibilității noului, coronavirus, a scăzut foarte mult patogenitatea și a devenit o viroză fatală. 

În ceea ce privește vaccinul gripal, ministrul Sănătății îi sfătuiește pe toți românii să îi urmeze exemplul. 

„Eu m-am şi vaccinat, nu numai că recomand, mă vaccinez absolut în fiecare an. Şi în anii pandemici şi în acest an, m-am vaccinat şi eu şi mi-am vaccinat şi familia, inclusiv copilul, cu vaccin gripal sezonier”, a afirmat el. 

Share.

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.