Reclamă

În vremuri de criză financiară, mulți români își exprimă intenția de a apela la un credit de nevoi personale. De altfel și creditele ipotecare sunt în continuare căutate. Totuși, în următoarea perioadă acestea nu vor mai putea fi oricum accesate oricum. O nouă condiție ar putea fi implementată de către bănci.

Solicitanții trebuie să răspundă unui test cultură generală

Cei care vor să ia un împrumut din bancă vor trebui să demonstreze că au cunoștințe financiare. Mai exact, înainte ca solicitarea să le fie prelucrată, românii vor fi nevoiți să răspundă la câteva întrebări simple legate de domeniul financiar.

Cine vrea să implementeze o astfel o astfel de procedură

Inițiativa aparține Agenției Naționale pentru Protecția Consumatorului. Aceasta ar putea intra în pachetul de proceduri de lucru al tuturor băncilor din România.

Ea presupune ca fiecare solicitant care depune o cerere de finanțare să aibă capacitatea de a răspunde la o serie de întrebări legate de sfera financiară.

Printre acestea se numără „Ce este ROBOR/ipoteca?”, etc.

Mulți români care au deja credite se regăsesc în imposibilitatea de a-și plăti ratele

În ultimele luni, Comisariatele pentru Protecția Consumatorului au înregistrat plângeri din partea românilor care au luat credite, iar acum nu le mai pot plăti. Fluctuația ROBOR din ultima perioadă a venit la pachet în unele cazuri cu o creștere exorbitantă a ratelor.

Astfel, disperați, solicitanții  acestora s-au adresat instituțiilor care le pot apăra drepturile. Din nefericire o astfel de situație nu este deloc ușor de gestionat inclusiv de către autorități.

O soluție în acest sens este reeșalonarea datoriilor în funcție de vârsta și veniturile românilor datori. Astfel, o anumită categorie de români poate beneficia de „ștergerea” sumelor datorate băncilor. Este vorba despre persoanele care au peste vârsta standard de pensionare și și-au pierdut capacitatea de muncă.

Cel mai probabil, în următoarea perioadă și alți români datori la bancă vor cere o recalculare a ratelor.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro