Românii mai primesc pensia? Anunțul bombă făcut de Orban

punctul de pensie

În acest context, premierul Ludovic Orban a ținut să lămurească problema. Prezent la România TV, premierul a vorbit despre pensii și salarii și a răspuns întrebării privind cât iși va permite bugetul să le plătească în condițiile de criză.

„Suntem într-o analiză, am solicitat INS să prezinte o analiză pe luna martie privitor la impactul epidemiei asupra economiei. De asemenea comisia de strategie și prognoza lucrează pentru a fundamenta prognoza. Ne pregătim de o rectificare pe bugetul de stat pentru a încerca să alocăm resursele în funcție de evaluare și prognoză pentru a adopta măsurile cele mai potrivite.

Prioritar este plata pensiilor, salariilor și alte ajutoare pentru a nu lăsa persoanele vulnerabile sub riscul de a nu primi aceste venituri.

A doua prioritate este asigurarea tuturor resurselor în lupta contra Covid-19 și avem prioritatea susținerii programelor de investiții, atât în infrastructura de transport cât și în infrastructura medicală de exemplu. Trebuie alocate resurse pentru companiile și angajații care sunt afectați de epidemie și trebuie pregătite resurse pentru repornirea economiei”, a spus Ludovic Orban.

De altfel, Orban a vorbit și despre când ar avea vârful epidemiei și ce înseamnă acest lucru pentru economia țării, pusă pe butuci din cauza întreruperii a mii de activități.

„Sunt multi factori care trebuie luați în calcul și de aceea nu pot fi făcute estimări. Probabil în jurul datei de 1 mai va fi vârful epidemiei. Noi ne pregătim pe diferite domenii, cele care își pot reveni cel mai repede. Criza generează însă și oportunități, de exemplu, România nu poate produce aparatură medicală și alte produse. Va fi o oportunitate și pentru sectorul IT pentru că este nevoie de o informatizare a administrației publice și în general al relațiilor inter-instituționale și companii”, a explicat Ludovic Orban.

Orban le-a transmis un mesaj românilor

„Trebuie să înțeleagă că privațiunile și restricțiile care au fost impuse, în privința circulației, toate au fost impuse pentru a proteja viața românilor. Să aibă răbdare, să fie responsabili și să aibă încredere că vom depăși această situație și că vom trece de această criză”, a conchis premierul Ludovic Orban.

Lasă un răspuns

Ce a descoperit comandantul medical al Sucevei e atât de trist! Care este problema reală a medicilor din Bucovina

Când va lua sfârșit epidemia de coronavirus – Anunțul medicilor