Aplicația va fi de mare ajutor pentru cei care preferă plățile online

Veste bună pentru românii care fug de statul la cozi atunci când își plătesc dările către stat. Cu ajutorul telefonului mobil aceștia își pot achita acum toate taxele. Totul prin intermediul aplicației Ghișeul.ro care permite acest lucru.

Aplicația Ghișeul.ro la îndemâna tuturor contribuabililor

Aplicația Ghișeul. ro vine să îi scutească pe contribuabilii la stat de minutele în șir la cozile de la ghișee. Funcționalitatea sistemului permite plățile de taxe, impozite, dar și de amenzi, toate de pe telefonul mobil. Aplicația a fost lansată sub jurisdicția Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării României. Pentru finalizarea acestui sistem timp de aproape un an și jumătate s-a lucrat în mod constant.

Discuții despre acest proiect au fost purtate încă din anul 2021.  Aplicația Ghișeul. Ro are la bază un parteneriat public-privat, așa cum a explicat ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

La această aplicație, compania care a colaborat cu statul a lucrat mai bine de un an de zile. De altfel, până la momentul la care proiectul a fost livrat finalizat s-au efectuat peste 650 de teste.

Utilizatorii acestei aplicații trebuie să știe că își pot descărca prin prisma sistemului inclusiv cazierul judiciar. Acest lucru va fi posibil însă abia peste câteva zile. Momentan, cazierul va putea fi descărcat direct din browser, a explicat ministrul Burduja.

Pe site-ul oficial, Ghișeul.ro, toate serviciile sunt puse în aplicare fără comisioane.

Costurile aplicației nu au fost suportate de stat

Ghișeul.ro a fost realizat de Autoritatea pentei Digitalizarea României și Madtercard. Deși proiectul se ridică la peste 200.000 de euro, costurile nu au fost suportate de stat.

Nici costurile de mentenanță nu vor ridica probleme din acest punct de vedere. Cu ajutorul acestui sistem pot fi plătite în jur de 350 de tipuri de taxe si impozite eliberate de 1200 de instituții din țara noastră.

Aplicația poate fi descărcată din Appstore pentru sistemul IOS. În cazul Android de pe Google Play.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.