Ministerul Digitalizării vine cu o declarație care ar trebui să dea de gândit românilor: oamenii își pierd o zi de concediu pe an făcând acest lucru.

Este vorba despre statul la coadă în instituțiile statului, o problemă pe care actualul Guvern și-a propus să o rezolve.

Românii își pierd o zi de concediu pe an stând la coadă

Românii se lovesc zi de zi de statul la cozi, una dintre cele mai mari probleme ale instituțiilor statului. La nivelul Ministerului Digitalizări s-a făcut și un calcul în acest sens, referitor la timpul total pe care oamenii îl pierd așteptând să-și rezolve diferite probleme administrative.

Mai exact șapte din zece persoane folosesc o zi din concediu pentru a sta la cozi la ghișeele statului, iar opt din zece nu reușesc să rezolve din prima problema avută. Aceasta este declarația recentă a lui Bogdan Mihai Dumea, secretar de stat în Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Guvernul caută soluții în acest sens, care sunt necesare în România anului 2023, în care sistemul este sufocat însă de birocrație. Bogdan Mihai Dumea a vorbit în cadrul unei conferințe despre digitalizare despre posibile soluții pe care Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării le-ar putea găsi.

O propunere în acest sens este orașul digital, un sistem prin care toate serviciile statului ar trebui integrate în plaftorme online.

Dacă s-ar reuși implementarea acestuia, românii ar putea să acceseze de oriunde aplicația și să-și rezolve în timp record problemele. Tehnologia ar face totul pentru ei, iar cozile ar urma să devină în acest fel doar o amintire.

Ca proiect de ţară, soluţia ideală ar fi conceptul de One App, o singură aplicaţie pe care cetăţeanul român să o folosească în relaţia cu statul, dar nu pentru a relaţiona cu instituţiile statului, ci o singură aplicaţie prin care el să spună ce are nevoie, să facă solicitarea respectivă şi să nu îl intereseze ce instituţii lucrează în spate şi cum comunică între ele., a declarat Bogdan Mihai Dumea.