Reclamă

Pandemia de COVIdD-19 a lăsat în urmă o teamă acută legată de vaccinare. Din acest motiv, numeroși oameni refuză să se vaccineze. Astfel, aceștia pot ajunge la boli grave precum poliomielita sau difteria. De altfel și tusea convulsivă poate apărea tot din lipsa imunizării. Medicii trag un semnal de alarmă legat de rata imunizării în țara noastră. Conform concluziilor specialiștilor, românii evită vaccinarea de teamă.

Românii, pe ultimul loc la imunizare

Majoritatea statelor europene stau bine la capitolul cifrelor ce reflectă rata imunizării. Românii fug însă de vaccinuri care i-ar proteja de boli infecțioase care pot avea efecte grave.

În principiu frica este aspectul care îi ține departe de a se imuniza. De altfel, există și alte aspecte care conduc la un astfel de rezultat. Medicii dau vina și pe lipsa de informare. De asemenea și pe dificultățile legate de aprovizionarea cu seruri.

Concluziile specialiștilor arată că după pandemie, vaccinarea a scăzut în întreaga lume.

Totuși, părinții care vor să își vaccineze copiii împotriva bolilor grave susțin că serurile sunt greu de găsit la medicii de familie. Pe anumite grupuri de părinți formate în online, subiectul este intens dezbătut. De altfel, legat de acesta s-au creat și multe controverse. Unii dintre părinți sunt nemulțumiți de faptul că serurile se găsesc mai mult la clinicile private, evident, contracost.

Este și o realitate care vine în experiența românului obișnuit care nu se vaccinează nu întotdeauna pentru că e oponent, ci pentru că pur și simplu nu are cu ce. Asta e de acum 3 zile din portalul INSP, sunt județe unde la DSP nu există vaccin”, susțin medicul pediatru Mihai Craiu.

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că există suficiente doze de vaccinuri. Medicii de familie trebuie însă să emită cereri în raport cu lista de pacienți care solicită serurile.

Românii ar trebui să ajungă la o rată de minim 95% de vaccinare susțin specialiștii. O astfel de cifră ne-ar proteja de apariția maladiilor.


Reclamă

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro