Românii fac bani și din piatră seacă dacă e nevoie! După moartea Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, ai noștri s-au gândit la „afaceri”. 

Regina Marii Britanii și a Iralandei de Nord, Elisabeta a II-a, a decedat pe data de 8 septembrie 2022. Aceasta a fost înmormântată pe data de 19 septembrie. Acum, românii, inventivi de fel, s-au gândit să scoat la vânzare obiecte de colecție, monede și chiar și bancnote cu portretul Majestății Sale. Suma pe care o cere românul este șocantă.

CITEȘTE ȘI: De ce ar fi murit, de fapt, Regina Elisabeta. Ce s-a întâmplat cu ea, cu doar câteva zile înainte de deces. VIDEO

Cât cere un român pe două bancnote cu Regina Elisabeta a II-a

Un român a pus la vânzate pe platforma OLX două bancnote cu Regina Elisabeta a II-a. Este vorba despre o bancnotă de 10 lire sterline și una de 20 de dolari canadieni din anul 2004. Românul vinde aceste două bancnote cu Regina Angliei pentru suma de 275 de lei. 

”Ofer spre vânzare doua bancnote cu regina Elisabeta a II-a Marii Britanii. Una de 10 lire sterline (Darwin) și una de 20 de dolari canadieni din anul 2004. Trimit în țara cu livrare prin Olx, Fan curier sau Poșta Română”, scrie pe OLX. 

Timp de 62 de ani, chipul reginei Elisabeta a II-a a fost văzut pe moneda Regatului Unit. Acum, însă, acestea vor fi înlocuite cu portretul regelui Charles al III-lea. Noii bani se vor introduce treptat și vor circula în paralel cu vechile bancnote pentru o perioadă de timp. 

De-a lungul timpului monedele britanice au purtat 5 versiuni diferite ale portretului reginei Elisabeta a II-a. Prima apariție pe bancnote a fost în anul 1960. 

Românii au scos la vânzare pe OLX bancnote cu Regina Elisabeta a II-a. Cu câți lei se vând
Sursa: Cancan.ro

Regina Elisabeta a II-a și-a luat rămas bun de la Marea Britanie

Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv monarh al Marii Britanii, a murit în ziua de 8 septembrie la Balmoral, la vârsta de 96 de ani, după ce a domnit 70 de ani. 

Ea a murit liniștită într-o zi de  joi după-amiază la moșia ei din Scoția, unde și-a petrecut o mare parte a verii.Fiul ei, regele Carol al III-lea, a spus că moartea iubitei sale mame a fost un „moment de mare tristețe” pentru el și familia sa și că pierderea ei va fi „profund simțită” în întreaga lume. 

Distribuie

Tânăr jurnalist de 25 de ani, absolventă a Facultății de Litere din Craiova, promptă atunci când vine vorba de redactarea articolelor de calitate, Mădălina a mai profesat în domeniu pentru cunoscute publicații din branșă. Iubește autenticitatea și este mereu la curent cu tot ceea ce se întâmplă în domeniul pe care a ales să-l urmeze. Este dinamică, informată și gata să facă față oricărei provocări, indiferent cât de dificilă pare.