Utilizatorii casnici din țara noastră ar putea beneficia de gaze naturale la prețuri mai accesibile

  Întreaga Europă duce groaza iernii care începe peste mai puțin de două luni. Din nefericire, scenariile nu fac decât să aducă și mai multă panică legat de ceea ce vom avea de trăit.

Chiar dacă autoritățile au precizat că România are rezervele necesare de gaze, totuși, mulți cetățeni sunt circumspecți. Vecinii bulgari au demonstrat însă că pot fi agili gospodari. Aceștia au trasat deja toate directivele pentru a avea asigurat toată rezerva de gaz necesară.

Noua conductă de gaze din Bulgaria funcționează deja

Autoritățile din Bulgaria nu au stat pe gânduri și au tras toate sforile pentru a nu plăti costuri uriașe la gazele naturale. Astfel, acestea au încheiat negocierile cu Azerbaidjan pentru a obține resursele.

România se află de asemenea în discuții cu azerii pe această temă. Deocamdată însă, oficialii din energie îi asigură pe consumatorii casnici că vor traversa cu bine această iarnă. Aceștia susțin că există suficiente rezerve de gaze naturale pentru lunile în care acestea sunt supra solicitate.

Mai multe companii din România s-au oferit deja să aducă gaz din Azerbaidjan.Totul ar urma să fie realizat prin intermediul unui interconector. Momentan însă totul este la nivel de plan.

Specialiștii de la noi sunt de părere că implementarea unui astfel de proiect i-ar scuti pe români de tarifele mari. Mai exact, MWh ar urma să coste 120 de euro. Contextul războiului și al crizei financiare a dus la prețuri mult mai mari decât acesta.

România a încheiat cu Azerbaidjanul un memorandum. Conform acestuia putem primi de la azeri 1 miliar de metri cubi de gaze.

Criza actuală încurajează utilizarea în masă a energiei regenerabile

Fenomenul nemaiîntâlnit pe care îl traversează Europa din punct de vedere energetic și social a dus spre o nouă perspectivă. Numeroase companii, utilizatori casnici dar și primării pun acum mai mare preț pe energia regenerabilă. Mulți dintre aceștia au trasat deja planul spre a trece în această zonă. Astfel, implementând logistica necesară, imobilele ar urma să utilizeze doar energia solară.

Distribuie

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.