Politicienii au venit cu o propunere interesantă pentru părinți.

Un grup politic din România a depus un proiect de lege care prevede acordarea de bani gratis de la stat pentru părinții care au mai mult de un copil. Scopul acestui proiect este de a stimula natalitatea în țară, care se află într-un declin alarmant.

Potrivit statisticilor oficiale, populația României a scăzut cu 1,1 milioane de locuitori între recensămintele din 2011 și 2021, adică cu 5,3%. În ceea ce privește segmentul de vârstă tânăr, numărul copiilor cu vârsta sub 1 an a înregistrat o scădere de 18%, copiii sub 5 ani o scădere de 8,4%, iar copiii sub 10 ani o scădere de 5,7%. În perioada 1990-2021, populația României a pierdut 4,16 milioane de locuitori, ceea ce reprezintă o scădere dramatică și necesită acțiuni imediate.

Se dau bani de la stat pentru acești români

Inițiatorul proiectului a declarat că propunerea legislativă vizează acordarea unei indemnizații lunare pentru părinții care au în întreținere mai mult de 2 copii, până la vârsta de 18 ani. Valoarea indemnizației va fi echivalentul unui salariu minim net lunar pentru cei cu 2 copii și va crește până la echivalentul a două salarii minim nete și jumătate pentru cei cu 6 copii sau mai mulți.

Românii ar putea primi 2.000 de lei gratis de la stat! În ce condiții se vor da banii

Această indemnizație nu va fi impozitată și nu va ține cont de veniturile realizate, însă o condiție pentru a o primi este ca cel puțin unul dintre părinți să aibă venituri. De asemenea, copiii care se află în grija acestor părinți trebuie să fie înregistrați într-o unitate de învățământ după împlinirea vârstei de 3 ani.

Această propunere legislativă aduce în prim-plan preocuparea politică pentru susținerea familiilor și a creșterii natalității în România.