Panica s-a instalat deja pentru numeroși români după valul de cutremure din ultima perioadă.

Nu mai puțin de 12 cutremure au brăzdat în ultimele zile, țara noastră. Cele mI multe dintre ele au fost înregistrate în nordul și sud-estul țării. Cel mai recent dintre ele a avut loc în urmă cu puțin timp în Vrancea.

Cutremur de 3,3 grade în Vrancea

Un cutremur de 3,3 grade a avut loc în această seară în zona Vrancea. Anunțul a venit din partea Institutului Național pentru Fizică a Pământului. Acesta a avut o magnitudine de 3,3 grade și a fost resimțit ușor de locuitorii regiunii respective. Seismul înregistrat în această seară a avut loc la o adâncime de 87 de km.

În ziua de 25 Mai 2023, la ora 18:47:12 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea, Vrancea, un cutremur slab cu magnitudinea ml 3.3, la adâncimea de 87 km”, anunță INFP.

Cutremurul s-a simțit în zona orașului Focșani, dar și la Buzău. De asemenea, seismul a fost resimțit și la Brașov sau Sfântu Gheorghe.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 39 km V de Focșani, 69 km N de Buzău, 71 km E de Sfântu-Gheorghe, 85 km E de Brașov, 91 km S de Bacău și 92km SV de Bârlad.”, a anunțat INFP.

Toate cutremurele înregistrate în ultima perioadă au avut o magnitudine mică. Numai în cursul zilei de marți au avut loc 4 astfel de seisme.