Reclamă

România va fi atacată? Toţi românii trebuie să afle adevărul spus de ministrul Apărării

Publicat: joi, 16 ianuarie 2020, 12:07

Reclamă

Potrivit ministrului, în acest moment nu există îngrijorări pentru România, chiar dacă suntem membrii NATO, alături de SUA. Ciucă a mai declarat şi că există şanse minime ca România să fie vreodată atacată.

„Evoluţia situaţiei de securitate nu este una matematică, motiv pentru care daţi-mi voie să nu dau cifre, în schimb doresc cu toată responsabilitatea (…) să calmăm opinia publică şi să spunem că în momentul de faţă nu sunt motive să intre într-o stare de panică vizavi de ceea ce ar putea să se întâmple. Sigur, există un risc, dar probabilitatea de a se întâmpla este una mică”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Reclamă

Militarii au fost relocaţi

Reclamă

„Garanţiile de securitate într-un astfel de teatru de operaţii sunt în conformitate cu specificul misiunii şi cu tot ceea ce înseamnă asumarea profesiei de militar şi elementele de specificitate ale misiunii pe care o execută. Strict la militarii români, cei care fac parte din misiunea NATO de instruire, aceştia au fost relocaţi, astfel încât să iasă de sub incidenţa oricăror pericole şi ameninţări la securitatea acestora. Cei care fac parte din Coaliţia anti Daesh sunt de asemenea în derulare a planurilor de contingenţă, conform elementelor stabilitate la nivel de Coaliţie”, a completat  Ciucă.

Tot în cadrul audierilor care au avut loc ieri, ministrul a declarat și că primul sistem Patriot, din cele şapte, va deveni operaţional chiar în acest an.

 

Reclamă

Reclamă

O să îți placă și:

Reclamă

Reclamă