WRS a reuşit să se claseze pe locul 18 în finala Eurovision 2022, desfăşurată sâmbătă seara în Italia, la Torino. Este cea mai bună clasare după 3 ani în care România nu s-a mai de calificat în finală.

WRS sau pe numele său real Andrei Ionuț Ursu a reuşit să finalizeze pe un onorabil loc 18 la capătul unei finale pline de emoţie a „Eurovision 2022”. Supărarea fanilor din România s-a îndreptat, însă, către punctele date de juriile naționale.

1. România acuză Republica Moldova și Ucraina pentru că nu au oferit niciun punct în finala Eurovision 2022

Așa că, deşi România a dat 12 puncte Ucrainei, cei de la Kiev nu au oferit nici măcar unul. La fel și Republica Moldova nu ne-a dat vreun punct, însă şi juriul de la Bucureşti le-a dat celor de la Chişinău tot zero puncte.

Sursa: Colaj Substantial

Dezamăgirea a fost cu atât mai mare cu cât Republica Moldova a venit cu piesa „Trenuleţul”, al cărui mesaj era de unire între cele două ţări. Cu atât mai mult, unii dintre fanii români s-au enervat cumplit văzând că Ucraina nu ne-a oferit nimic la jurii.

„Ruşine, Moldova. Să cânți despre Chișinău-București și să nu dai nici măcar un punct României din partea juriului”, „Românii: Slava Ukraina, 12 puncte! Ucrainienii către români: mai staţi o tură”,O mare dezamăgire punctele acordate…și noi pentru ei, și ei pentru noi…Rușinică Moldova! Rușine România! Ce mai frați suntem unii pentru alții”, sunt câteva dintre comentariile de pe pagina oficială a Eurovision 2022.

2. România s-a calificat pe locul 18 în finala Eurovision

WRS a obținut 53 de puncte la televot. Din partea juriilor, cântăreţul nostru a primit 7 puncte de la Grecia, 4 de la Spania, 1 de la Germania. Reprezentantul nostru a încheiat așadar pe locul 18.

Sursa: Social Media

 

Republica Moldova, reprezentată de Zdob şi Zdub a primit 239 de puncte la televot, fapt care a ajutat-o să termine pe un nesperat loc 7. Ucraina a primit 439 de puncte la televot şi a reuşit o victorie confortabilă în finală.

3. Cine este WRS, reprezentantul României?

WRS, reprezentantul României la Eurovision, se numește Andrei Ionuț Ursu. Acesta s-a născut  în Buzău în 1993. În trecut, acesta a fost dansator pentru artiști celebri (ex.: Inna, Carla’S Dreams, Antonia) și, de asemenea, a făcut parte din echipa de balet a Pro TV în emisiunile „Vocea României” și „Românii au talent”. Din ianuarie 2020 a semnat cu Global Records și a început un proiect de muzică electropop, sub numele de scenă WRS.

Sursa: Facebook

A fost îndrumat de mic spre o meserie în lumea artistică, ambii părinţi fiind dansatori, iar la show-urile PRO TV a colaborat cu artiste precum Antonia, Ruby şi Andreea Bănică.