România are liber în a intra în spațiul Schengen din partea Olandei

Suntem la un pas de formalitățile finale care vor arăta dacă suntem primiți sau nu în spațiul Schengen. Dacă România intră sau nu în această structură vom afla după data de 8 Decembrie.

România întră oficial în Schengen?

Mai exact, sesiunea de votare în acest sens se va desfășura pe data de 8 Decembrie. Reprezentanții Țărilor de Jos nu au privit inițial cu ochi buni aderarea noastră în Schengen. Mai mult, unul dintre europarlamentarii Olandei a avut un discurs hilar despre situația României în plenul Parlamentului European despre țara noastră. Politicianul a avut numai cuvinte „de ocară” aduse statului nostru. Di postura vocii mai multor olandezi, parlamentarul a adus în discuție probleme reale ale țării noastre. Cele mai cunoscute de ei ar fi din sfera imigrării, corupției sau al crimei organizate.

Recent, parlamentarii Olandei și ai Suediei au explicat că susțin intrarea noastră în Schengen. Mai mult, politicianul care a arătat cu degetul spre România a fost pus la zid pentru gestul lui.

Dacă Țările de Jos ne-au dat undă verde, pe 8 Decembrie ar trebui ca toți românii să primească marea veste legată de intrarea în Schengen.

Iohannis trage sforile în acest sens?

Președintele Klaus Iohannis ia parte în aceste zile la întâlniri de lucru în Grecia. La eveniment iau parte mai mulți lideri politici printre care și cei austrieci. Cel mai probabil va exista in dialog între președintele nostru și reprezentații Austriei legat de această temă.

Ce avantaje avem după aderarea la Schengen?

Spațiul Schengen reunește state care au numeroase avantaje mai ales legate de import-export, turism, economie. Dacă intrăm în spațiul Schengen nu vom mai prezenta pașapoartele la vamă. De altfel, importul și exportul se vor realiza mult mai facil.

Transporturile de marfă spre străinătate ar urma să se desfășoare într-un timp scurt. Costurile vor fi mult mai reduse în acest sens.

Share.

Din anul 2018 am ocupat funcția de specialist comunicare și relații publice în cadrul Federației Patronatelor din Turismul Românesc, îmbinând astfel tainele comunicării cu legile riguroase și actele normative care vizează în mod direct sfera turismului/ospitalității. Lumea digitală mi-a captivat atenția, iar astfel am descoperit acest frumos drum al redactării articolelor media pentru publicațiile online aflate în continuă dezvoltare. Încă din anul 2020, în cadrul substantial.ro, am documentat, redactat și transmis cititorilor noștri informația clară cu maximă dedicare și responsabilitate.