Reclamă
Reclamă

România nu scapă de arșiță în următoarele zile, avertizează meteorologii, pe măsură ce luna iulie debutează cu temperaturi apropiate de 40 de grade în anumite regiuni ale țării. În plus, săptămâna viitoare sunt așteptate furtuni care ar putea aduce o ușoară răcorire a vremii.

„Așteptăm astăzi, așa ca și ieri, o ușoară scădere a valorilor de temperatură. O scădere care aproape că nu se va resimți, pentru că încă vom rămâne pe partea de sud a țării la maxime de 33, 34, poate izolat chiar 35 de grade Celsius”, a declarat Florinela Georgescu, director de prognoză ANM.

Începând de mâine, temperaturile vor începe din nou să crească în toate regiunile țării, atingând un vârf în prima zi a săptămânii viitoare. „Va fi o creștere treptată. Estimăm acum că ziua care ar putea fi cea mai caldă ar fi ziua de luni, care ar putea aduce în Oltenia, în partea de sud a Munteniei, valori apropiate de 40 de grade Celsius”, a adăugat Georgescu.

Reclamă

Totuși, meteorologii semnalează că la jumătatea săptămânii viitoare ar putea apărea un episod cu mai multă instabilitate, ceea ce ar putea aduce ploi pe arii mai întinse și o ușoară scădere a temperaturilor. „Există semnale că la jumătatea săptămânii viitoare am putea traversa un episod cu mai multă instabilitate, cu ploi pe arii mai extinse, condiții în care temperaturile ar putea fi ușor mai coborâte,” a concluzionat ANM.

Recapitulând, România se va confrunta în zilele următoare cu temperaturi foarte ridicate, în special în Oltenia și sudul Munteniei, unde se așteaptă valori apropiate de 40 de grade Celsius. La jumătatea săptămânii viitoare, sunt așteptate furtuni pe arii mai extinse care ar putea aduce răcorirea mult așteptată.

Reclamă
Share.

Mircea Becheanu, un jurnalist cu o carieră de peste două decenii, este renumit pentru reportajele sale incisive și analizele aprofundate ale evenimentelor politice și sociale. Dedicația sa pentru jurnalismul de calitate și integritatea profesională l-au transformat într-o voce respectată și influentă în media.

© 2024 Editura Substantial SRL – substantial.ro