România revine la starea de urgență? Aceasta este întrebarea pe care oamenii și-o pun acum. Se pare că autoritățile nu sunt mulțumite de modul în care s-au comportat românii începând de pe 15 mai.

Nelu Tătaru se arată total dezamăgit de cum au decurs aceste zile din starea de alertă. Potrivit ministrului, nu este exclus ca în curând să ne întoarcem la starea de urgență. Totul ține de numărul de îmbolnăviri care vor apărea.

În același timp, ministrul Sănătății a mai explicat că la ora actuală românii au supraîncărcat parcurile. O altă problemă se înregistrează la granițele țării. Zeci de mii de oameni vor să se întoarcă în România. Aceștia vin din țări în care virusul a ucis fără milă.

Toate aceste acțiuni arată că românii nu respectă regulile decât dacă știu de amenzi. În prima zi de alertă, foarte multe terase și baruri și-au reluat activitatea, deși nu este permis. De altfel, autoritățile au muncit din greu pentru scaderea numarului de cazuri, însă oamenii vor înrăutăți situația dacă nu vor respecta măsurile se siguranță.

Ce declară Nelu Tătaru

„Urmărim măsurile de relaxare, dar și regulile de desfășurare și de funcționare. Am observat o confundare a măsurile de relaxare cu o relaxare totală. Am văzut că atât unitățile economice, cât și populația, au uitat ce am stabilit. Dacă vom constata o creștere a cazurilor, vom interveni

Aceste prime zile sunt cele care dau tonul și următoarelor. Carantinarea la domiciliu a făcut ca mulți dintre concetățeni de-ai noștri să revină în țară. Ei trebuie să înțeleagă că izolarea la domiciliu trebuie respectată”, a spus Nelu Tătaru la Antena3.

România riscă întoarcerea starea de urgență?

În același timp, ministrul Tătaru i-a avertizat pe români legat de ceva grav! Mai exact, dacă numărul cazurilor va crește, atunci situația va scăpa de sub control. În acest caz este posibilă reîntoarcerea la starea de urgență pentru a evita noi decese.

România revine la starea de urgență?

„Pericolul real e o reluare a transmiterii comunitare și o aducere a virusului din străinătate. La ora 24 intră în vigoare și legea covid-19.

Dacă situația scapă de sub control, atunci se poate ajunge la starea de urgență. M-a nemulțumit că cei cu care am discutat săptămâni la rând nu au respectat ce am discutat. Nu vom mai fi la fel de înțelegători.”, a completat Nelu Tătaru.