Consiliul Justiției și Afaceri Interne a respins, joi, aderarea României și a Bulgariei la spațiul Schengen. Era nevoie de unanimitate pentru ca cele două țări să aibă dreptul la libera circulație, însă două țări au votat împotriva: Austria și Olanda.  

Olanda a votat împotriva din cauză că România era la pachet cu Bulgaria, iar olandezii nu i-au vrut pe bulgari în Schengen. În schimb, deși România a îndeplinit toate condițiile de aderare, Austria a votat împotriva noastră. Singurul motiv pentru care austriecii au votat împotriva aderării României la Schengen ar fi migrația ilegală pe care ar permite-o țara noastră.  

Câți bani pierde România din cauză că nu a fost acceptată în Schengen

Mai exact, Austria a spus că va vota pozitiv după ce România și Bulgaria își vor întări securitatea granițelor. Ei au acuzat că cele două țări permit celor mai multor imigranți să intre ilegal în Europa.  

Deși s-au purtat discuții, iar multe țări ne-au luat apărarea, Austria nu și-a schimbat votul. Din această cauză, țara noastră va pierde o mulțime de bani. Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a anunțat că economia României va pierde 10 miliarde de euro anual.   

„O astfel de decizie înseamnă 10 miliarde de euro pe care economia România i-ar putea pierde prin neintrarea în Schengen şi aproximativ 1,5 miliarde de euro pe care îi plăteşte orice cetăţean sau orice companie care trebuie să tranziteze graniţele, neintrând în Schengen”, a explicat oficialul din Guvern.  

Oficial european: România merită să fie în Schengen

Ministrul Economiei a ținut să le mulțumească celorlalte țări din Europa care au înțeles că țara noastră trebuie să facă parte din spațiul Schengen.   

Și comisarul european pentru afaceri interne, Ylva Johansson, a sărit în apărarea României și a Bulgariei, după ce acestea au fost respinse în spațiul Schengen. Mai exact, aceasta a spus că cele două țări merită să facă parte din spațiul Schengen, și va face din acest lucru o prioritate.  

După anunțul oficial că România a fost respinsă în spațiul Schengen, rețelele de socializare s-au umplut de postări prin care se cere boicotarea companiilor din Austria. Chiar și politicieni de rang înalt au tras acest semnal de alarmă, explicând că România a suferit o mare umilință.  

Rareș Bogdan solicită închiderea conturilor bancare la Raiffeisen

Unul dintre acești politicieni este chiar europarlamentarul Rareș Bogdan. Acesta a îndemnat toți românii și toate companiile de stat să închidă de urgență conturile și cardurile bancare la Erste și Raiffeisen.  

Un alt politician, primarul comunei Călinești-Oaș, a anunțat că le va solicita angajaților din cadrul primăriei să își închidă conturile la Raiffeisen Bank. De asemenea, acesta a mai spus că le ca cere funcționarilor publici să evite alimentarea cu carburanți de la stațiile OMV.  

România, respinsă în Schengen. Economia țării va suferi din cauza Austriei! Firmele austriece care ar trebui evitate

În acest context, pe rețelele de socializare au început să circule fotografii cu firme austriece din România pe care românii ar trebui să le evite de acum înainte.  

Firmele austriece pe care românii trebuie să le evite

Printre cele mai cunoscute sunt: BCR, Raiffeisen BANK, OMV, Petrom, Hervis, Swarovski sau RedBull. Românilor li se cere să înceteze să mai ofere bani Austriei, în condițiile în care această țară nu ne consideră pregătiți pentru libera circulație.  

Alte branduri pe care românii ar trebui să le evite:  

România, respinsă în Schengen. Economia țării va suferi din cauza Austriei! Firmele austriece care ar trebui evitate

  • Julius Meiln  
  • STROH  
  • Strabag  
  • XXXLutz  
  • Pfanner  
  • Uniqa  
  • Vienna Insurance Group  
  • Fischer