România primește o altă veste grea. Unde va lovi iarna în următoarele zile

 

Pentru următoarele zile, meteorologii de la Administrația Națională de Meteorologie au emis cod galben și cod portocaliu de vreme severă pe tot teritoriul României.

Se va semnala o răcire accentuată, urmată de ninsori, strat de zăpadă gros, intensificări ale vântului și recipitații mixte.

Ce zone sunt afectate

Potrivit meteorologilor, vremea se va răci accentuat în toată țara, devenind treptat deosebit de rece pentru ultima decadă a lunii martie.
Vremea la munte
La munte va ninge, în centrul, nordul și nord-estul teritoriului treptat vor predomina ninsorile, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare și în restul țării. Se va depune strat de zăpadă, mai consistent îndeosebi în zonele de munte și în regiunile sudice – sud-vestice. Izolat vor fi posibile depuneri de polei.
Vânt puternic în România
Potrivit ANM, Vântul va prezenta intensificări, cu viteze în general de aproape 60 km/h, mai mari în regiunile sudice – sud-estice și la munte. Local și temporar va fi viscol.

De altfel, până pe 25 martie sunt vizate intensificări ale vântului și precipitații mixte.

Dobrogea și Muntenia, afectate

În Dobrogea și în jumătatea estică a Munteniei, vor fi intensificări ale vântului cu viteze în general de 55-75 km/h. Temporar se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat de zăpadă, dar trecător și ploaie, favorizând formarea poleiului.

La munte

În zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni, precum și în sudul Transilvaniei, temporar va ninge, moderat cantitativ (10-20 l/mp) și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 50-60 km/h, iar în zona montană înaltă rafalele vor depăși 70-90 km/h, viscolind ninsoarea.

COD PORTOCALIU

În intervalul menționat, în Oltenia, vestul Munteniei, sudul Banatului și Carpații Meridionali, temporar va ninge abundent (30 – 50 l/mp), iar stratul de zăpadă va fi consistent.

Vântul va prezenta intensificări cu viteze de 40-55 km/h, iar în Carpații Meridionali, în județele Olt și Teleorman, precum și în sudul județelor Vâlcea și Argeș, rafalele vor atinge 60-70 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Lasă un răspuns

Creativitatea este calitatea pe care o au acești nativi ai zodiacului!

Horoscop zilnic: Horoscopul zilei de 25 martie 2020. Scorpionii vor face gesturi de care nu vor fi mândri

Decizie de ultimă oră. Armata începe angajările fără concurs